Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει τη solo music performance της Violet Louise με τίτλο «The Forest» στις 8, 10, 15, 17, 22 & 24 Φεβρουαρίου 2013.

Mια κοπέλα ζει απομονωμένη σε ένα «δάσος» που έχει φτιάξει μέσα στο δωμάτιό της. Καταγράφει ιστορίες αγάπης για να ξορκίσει το κακό που μεγαλώνει μέσα της. Παίζει με τη σιωπή, τις εικόνες, τους ήχους. Ένα high tech freak που κρύβει τα gadget της στα φυτά και ασχολείται με αυτά σαν να ήταν κούκλες. Κρύβεται πίσω από τις φυλλωσιές, αλλάζει μορφή για να αποφύγει την αλήθεια, όταν αυτή την πληγώνει. Και ένα μυστικό που έρχεται και ξανάρχεται, κρατώντας την εγκλωβισμένη ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν της.

The Forest. Μια performance που έχει ως βασικά συστατικά τον λόγο, την εικόνα και τον ήχο και αναδιαπραγματεύεται την έννοια της αγάπης, όχι με τυπικούς – κοινωνικούς όρους, αλλά μέσα από ένα βαθύτερο και πιο ουσιαστικό πρίσμα. Υπάρχει αληθινή αγάπη ή επίφαση αγάπης. Είναι ένα συναίσθημα απόλυτο ή έχει μία δυναμική που ο καθένας τη χρησιμοποιεί, όπως επιθυμεί, κατά περίσταση. H παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Bios Cinematheque τον Οκτώβριο του 2011.

Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: Violet Louise

Λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14
Τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ στάσεις: Άγιος Νικόλαος και Βικτώρια

Violet Louise

Η Violet Louise είναι η Λουίζα Κωστούλα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής της Νέλλης Καρρά και του Εθνικού Ωδείου με σπουδές στο κλασικό πιάνο και την αρμονία. Έχει δουλέψει, ως ηθοποιός και στη μουσική διδασκαλία ηθοποιών, στο Εθνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού και σε αρκετές άλλες θεατρικές σκηνές. Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα της εγχώριας σκηνής (Polaroid, Film) και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών φεστιβάλ και διοργανώσεων. Το 2011 παρουσίασε το πρώτο σόλο μουσικό project της με τον τίτλο «Cardinals & Lovers» σε συνεργασία στην παραγωγή με τον Δημήτρη Καμαρωτό και το Studio 19. Ηλεκτρονική συναισθηματική pop, είναι ο πλέον ευδόκιμος όρος, για το συγκεκριμένο μουσικό υλικό. Την ίδια χρονιά παρουσίασε και την πρώτη της solo performance με τον τίτλο «The Forest» στο Bios, σε δική της σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική και ερμηνεία. Επιπλέον, συμμετείχε με μια mini performance στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του ΕΚΕΒΙ, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με κύρια στοιχεία την live επεξεργασία φωνής και πιάνου και την παρουσία video, οι performances της Violet Louise δημιουργούν ηχοτοπία που αφηγούνται με λυρισμό την εμμονή για το ανεκπλήρωτο. Αυτή την περίοδο παρουσιάζει στο Θέατρο Θησείον τη music performance «Γράμματα στα Κοριτσάκια», βασισμένη στη μυστική αλληλογραφία του Lewis Carroll στις ανήλικες φίλες του.