Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Virtual Reality του Ηλία Παρασκευόπουλου στο θέατρο Παραμυθίας

Virtual Reality του Ηλία Παρασκευόπουλου στο θέατρο Παραμυθίας

Το θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει το έργο Virtual Reality του Ηλία Παρασκευόπουλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Αποστολάτου …
 

από τις 18 Ιανουαρίου 2013.   “….εδώ είναι κόλαση όλα έχουν πεθάνει… δεν μπορείς να εκδικηθείς έναν ολόκληρο λαό εάν τιμωρήσεις μόνο τον ένα… όλοι θέλουν μια πατρίδα.. τα παραμύθια είναι σαν τη ζωή μας όμως η ζωή μας δεν είναι παραμύθι… δεν υπάρχουν νεράιδες, πρίγκιπες και ξωτικά. Μερικές φορές ο θάνατος είναι προτιμότερος από την ζωή. Δεν έχω άλλη αντοχή…..”
 

Ο πόλεμος στα μάτια των παιδιών μοιάζει παιχνίδι όμως δεν είναι…
 

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα 
Ένα παραμύθι πολέμου για την βία και την απώλεια  Οι συντελεστές της παράστασης :


ΚΕΙΜΕΝΟ : Παρασκευόπουλος Ηλίας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ : Αποστολάτος Σταύρος
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ :  Σούτου Φαίδρα
VIDEO:  Γιάννης Σωτηρόπουλος Ειρήνη Στείρου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Μιχάλης Δημητρίου
ΦΩΤΑ: Γιώργος Σπηλιόπουλος
ΤΡΑΓΟΎΔΙ :  Nalyssa Green
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Παρασκευάκος Σπύρος
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ : Ιωάννα Σιβίτη
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Δάφνη Χρήστου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ : Κοτίδης Στέλιος
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ : Λύδα Καλαποθάκη
ΤΡΑΓΟΎΔΙ :  Nalyssa Green


ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ :
Λαζάρου Φώτης
Μαζιώτης Δημήτρης
Μιχαηλίδη Ντίνα
Μιχαλοπούλου Αγγελική
Παρασκευόπουλος Ηλίας
Σούτου Φαίδρα

Τσάνα Λία  

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ   

Το έργο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα προηγούμενων πολέμων, μεταφερόμενα σε έναν υποθετικό Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο, στο κοντινό μέλλον. Μέσα από την εναλλαγή πραγματικότητας και φανταστικού, μπλέκοντας το παραμύθι με τη βία του πολέμου παρακολουθούμε εφτά χαρακτήρες να προσπαθούν να επιβιώσουν διεκδικώντας ο καθένας τη δική του λύτρωση και σωτηρία. 


Κατά τη διάρκεια του πολέμου η Ευρωπαϊκή ένωση ορίζει σε κάθε χώρα μια ομάδα στρατιωτών με σκοπό να προστατεύει και να ρυθμίζει τη ζωή του άμαχου πληθυσμού. Ένα βράδυ οι δυο γιοι της οικογένειας, Νικόλας και Γιάννης, μέλη αντιστασιακής ομάδας, πιάνουν αιχμάλωτο έναν από τους στρατιώτες της οργάνωσης με σκοπό να βιντεοσκοπήσουν το βασανισμό του και να το χρησιμοποιήσουν ως  εκφοβισμό. Τα πράγματα ανατρέπονται όταν αδελφή τους η Ελπίδα, που ζει σε έναν δικό της φανταστικό κόσμο προστατευμένη από τη σκληρότητα του πολέμου, συναντάει τον αιχμάλωτο. Η Ελπίδα παραλληλίζει τον πόλεμο σαν έναν πόλεμο παραμυθικό ανάμεσα σε ξωτικό και νεράιδες. Συνδετικός κρίκος όλων η μητέρα τους.


Η φθορά που πραγματοποιείται στην ανθρώπινη ψυχή, η ανάγκη για επιβίωση, η προσωπική εκδίκηση, το μίσος και η καταστροφή της παιδικής ψυχής, η πτώση των ηθών και η καταπίεση είναι τα θέματα που πραγματεύεται η παράσταση , μέσα από ρεαλιστικά και παραμυθικά στοιχεία.


Η παράσταση τελείται με την υποστήριξη της UNESCO 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard στο Θέατρο Παραμυθίας
02.02.2017 10:43
To + Iνστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας την παράσταση Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, με πρωταγωνίστριες τη Σίσσυ Δουτσίου και τη Λίλη Τσεσματζόγλου, από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.
Το όνομά μου είναι Rachel Corrie, για 2η χρονιά στο Θέατρο Παραμυθίας
03.10.2016 17:27
Η παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie", σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, συνεχίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Παραμυθίας, με την Ιουλία Γεωργίου στον ομώνυμο ρόλο, σε μία ερμηνεία που ξεχώρισε τη χρονιά που μας πέρασε. Μαζί της οι Καίτη Ιωαννίδου, Βασιλίνα Κατερίνη και Θεοφάνης Μιλλεούνης.
28.09.2016 12:44
Η ΜΥΓΑ του Ζώρζ Λάγκελαν σε σκηνοθεσία Διονύση Λυκιαρδόπουλου, θα συνεχίσει φέτος, για δεύτερη σεζόν, την επιτυχημένη πορεία της στο Θέατρο «Παραμυθίας» από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.
«Χ» της Γεωργίας Χιόνη στο Θέατρο Παραμυθίας
22.03.2016 11:40
Από 1 Απριλίου ως 10 Ιουνίου 2016 το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει το έργο «Χ» της Γεωργίας Χιόνη.