Το Camp παρουσιάζει το αριστούργημα του Heiner Müller «Μηχανή Άμλετ» από την ομάδα deviant GaZe σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου …

από τις 19-1 έως 11-2- 2013(εκτός Τρίτης και Τετάρτης).

Μία παραγωγή των deviant GaZe

Μετάφραση: Ελένη ΒαροπούλουΣύλληψη-Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης
Εγκατάσταση- Κουστούμι: Θάνος Βόβολης
Ερμηνεία : Μαριάννα Δημητρίου

Video: Αντώνης Σπίνουλας
Φωτογραφίες: Λίνα Προβή
Κατασκευή κοστουμιού: Olga  Evseeva

Ζώντας το ιστορικό τέλος της ηλικίας της ελπίδας, γινόμαστε μάρτυρες μιας εποχής αποσάθρωσης και επιστροφής των ζόμπι του φασισμού.

Ο άνθρωπος του ορθολογισμού και του οικονομικού φιλελευθερισμού, το αυτόνομο υποκείμενο της αέναης γραμμικής οικονομικής ανάπτυξης και του εκστατικού καταναλωτισμού, πεθαίνει. Οι Ιδεολογίες της υποκειμενικότητας αφήνουν πάντα το σημάδι τους στο ανθρώπινο σώμα.

Στο εμβληματικό έργο του Heiner Müller “ Die Hamletmaschine” το σώμα, καταρρέοντας κάτω από το βάρος της Ιστορίας, αφήνει πίσω του το αυτόνομο υποκείμενο της εσωτερικότητας του Hamlet για να εμπλακεί σε ένα αέναο σχιζοειδές γίγνεσθαι. Το σώμα γίνεται ο Hamlet, η ηθοποιός που παίζει τον Hamlet, ο Macbeth,ο Richard III, η Ofelia, η Ηλέκτρα, η Rosa Luxembourg, η Ulrike Meinhof και πολλοί άλλοι. 

Το σώμα μεταμορφώνεται επί σκηνής από αυτόνομο κλασσικό σώμα, σε σώμα-αυτοκτονικό, υβριδικό, θραύσμα.Γίνεται πεδίο μάχης, δοχείο μνήμης, τοπίο ιστορίας.

Πάνω στα ερείπια της Ευρώπης, o ηθοποιός ως μεταφορά, υπαινίσσεται την έλευση μιας νέας υποκειμενικότητας, δημιουργώντας την ελπίδα για ένα νέο πολιτικό όραμα, μία νέα ουτοπία.

deviant GaZe

Με την υποστήριξη των Εκδόσεων ΑΓΡΑ