Το Αβγό του Μουσικού Χωριού θα φιλοξενήσει εργαστήριο συνδείας στην κιθάρα με τίτλο «Guitar Wired»…

… και εισηγητή τον Κώστα Μακρυγιαννάκη, στις 19-20 Ιανουαρίου 2013.

Αρμονική προσαρμογή στην κιθάρα
Κατασκευή παρτιτούρας-οδηγού
Τεχνικές και αισθητική
Διασκευές και μεταγραφές

– Πώς μπορούμε να συνοδέψουμε ένα τραγούδι με μια κιθάρα;

– Πώς μπορούμε να αποδόσουμε ένα masterpiece όπως το strawberry fields στην κιθάρα χωρίς αυτό να χάσει τίποτα από τη δύναμή του;

Το εργαστήριο στοχεύει στην εξοικίωση του μουσικού με την τόσο γνωστή διαδικασία της συνοδείας ενός τραγουδιού με κιθάρα. Η κατανόηση της “γεωγραφίας” της ταστιέρας, ακουστικές ασκήσεις, αισθητικές προσσεγγίσεις, ανταλλαγές απόψεων και πολύ ομαδικό παίξιμο θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία. Αφορά σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τύπους κιθάρας!!!

 
Κώστας Μακρυγιαννάκης
Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σπούδασε μουσική στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο. Αποφοίτησε με δίπλωμα κιθάρας από την τάξη του Σταύρου Σουργκούνη (Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης) και μεταπτυχιακό δίπλωμα κιθάρας και master από τις τάξεις των Nicola Hall και Colin Downs (Trinity College of Music). Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η Rosemary Campton, ο James Geer, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Μανώλης Φάμελος, η Θεοδώρα Μπάκα, η Μαρία Θωίδου. Έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Δανία, την Τσεχία και τη Ρουμανία. Έχει γράψει μουσική για παραμύθια και παραστάσεις χορού κι εργάζεται συστηματικά μαζί με τον σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη ως duo. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU, το BBC και διάφορα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Είναι ιδρυτικό μέλος, της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας “Μουσικό Χωριό”, μαζί με το Θύμιο Ατζακά και το Γιώργο Λαζαρίδη, καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ μουσικής δωματίου “Guitar Plus”. Διδάσκει κιθάρα στη Θεσσαλονίκη.