Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ελένη, του Ευριπίδη από την εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στα σχολεία

Ελένη, του Ευριπίδη από την εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στα σχολεία

Το Εθνικό Θέατρο, συνεχίζοντας το δρόμο που άνοιξε με την επιτυχία της εφηβικής του σκηνής με την Αντιγόνη , μια παράσταση

με τεράστια απήχηση που αγκάλιασαν περισσότεροι από 8000 εκπαιδευτικοί και μαθητές στην Αττική, επανέρχεται και παρουσιάζει σε σχολεία την Ελένη του Ευριπίδη από τις 14 Ιανουαρίου 2012.

 

Διευρύνοντας τη δράση του έξω από την παραδοσιακή του έδρα, το Εθνικό Θέατρο επιλέγει τον Δημήτρη Καραντζά, ένα νέο σκηνοθέτη και τέσσερις νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς για να εισάγει τους εφήβους στον κόσμο του θεάτρου, και ειδικότερα του αρχαίου δράματος.

 

Με μια ευέλικτη παράσταση που θα ταξιδέψει στα σχολεία της Αττικής το Εθνικό Θέατρο φιλοδοξεί να συνεχίσει τη δημιουργική του παρέμβαση στη σχολική διαδικασία και στις εκπαιδευτικές μεθόδους πάνω στο αρχαίο δράμα, μετατρέποντας σε ζωντανό θέατρο τη θεωρητική σχολική ύλη.

 

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς  
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου   
Επιμέλεια σκηνικού χώρου – κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου 
Μουσική: Ανρί Κεργκομαρ   
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου  

 


Παίζουν (αλφαβητικά)


Χαρά Ιωάννου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αντώνης Πριμηκύρης, Δημήτρης Σαμόλης 

 
Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα
 

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαζώχτρα, του Αργύρη Εφταλιώτη στο Θέατρο 104
20.09.2016 11:45
Η «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη αλλάζει θεατρική στέγη και παρουσιάζεται - σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου- στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104, από τις 15 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα καθημερινών πρωινών παραστάσεων-κατόπιν συνεννόησης-για Σχολεία.
Η Αντιγόνη του Ζαν Ανουίγ από την Ελένη Ευθυμίου στο Εθνικό Θέατρο - Rex
07.07.2016 17:01
Η Ελένη Ευθυμίου παρουσιάζει στη σκηνή Rex - Μ. Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την Αντιγόνη, του Ζαν Ανούιγ.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού σε περιοδεία
23.06.2016 14:34
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.