Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Αλεξάνδρα Μαράτη: Gardens and Mirrors: Έκθεση στον χΩρος 18 στη Θεσσαλονίκη

Αλεξάνδρα Μαράτη: Gardens and Mirrors: Έκθεση στον χΩρος 18 στη Θεσσαλονίκη

Η Αλεξάνδρα Μαράτη παρουσιάζει στο χΩρο 18 την ενότητα GARDENS AND MIRRORS σαν συνέχεια της μεγάλης πυραμίδας EX-EL-IX-I-S…

που είχε εκτεθεί το 2011 στη biennale Νέων.


Η έκθεση αυτή συμπεριλαμβάνει κιναισθητική γλυπτική, ζωγραφική και εκτυπώσεις.

 


Με έναν τρόπο πρόθεσή της είναι να παραχθεί ένα παιγνιώδες και ταυτόχρονα κρυπτικό σύμπαν, να δομηθούν κρύπτες, όπου θα ταξινομούνται οικοδομήματα/βωμοί και εντυπώσεις από το προσωπικό ιδιόλεκτο ενός "ενορατικού channeling", σαν σε μία αόρατη διάσταση, η οποία εκκινεί διαδικασίες χαλάρωσης, ώστε να εναρμονιστούν οι εσωτερικές αντίρροπες δυνάμεις.

 


Πρόκειται για μια εικαστική κατάθεση της σχεδόν αρχιτεκτονικής διάστασης των αισθήσεων και παραισθήσεων του καλλιτέχνη, μέσα σε έναν περίκλειστο χώρο διαλογισμού, που αποκαλύπτει την έννοια του παραδείσου.
Πυραμίδες εννοεί, "μαγνητικού" υλικού, τοποθετημένες σε διάταξη αναβαθμών: "ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ", ακόμη μυστικές κιβωτοί με χαρτογραφήσεις από σκόνες σπρέι και αποτυπώματα άνθρακα, που καθρεφτίζουν φασματικές μορφές, ή περιγράφουν χωροχρονικές διαδρομές για το "ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΔΡΟΜΟ" των Λάμα.
Ενεργειακές δίνες, σαν "δέντρα ζωής" και κρεμαστοί ονειροπομποί, αναπαράγουν χρωματικές διαβαθμίσεις της αύρας, ενώ η αφή, ακόμη και η ανάσα ενεργοποιούν ένα σύστημα που διαχέει ευχές, προκαλώντας θεραπευτικές δονήσεις. Η γενική αίσθηση  είναι αυτή της γέννησης του φωτός μέσα σε σκοτάδι, το οποίο εμπεριέχει εκατοντάδες μικρό-σύμπαντα, ανάλογα με αυτά που προκαλούν τα φιλοσοφικά αρχέτυπα σε θεωρητικό επίπεδο.   

 


Επιμέλεια έκθεσης: Θάλεια Στεφανίδου

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Κήποι ανάμεσα/Gardens between: έκθεση της Ιόλης Ξιφαρά στη Σύρο
10.06.2016 12:07
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Ιόλης Ξιφαρά «Κήποι ανάμεσα/Gardens between», το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».
Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον
19.05.2016 15:03
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας που οργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (ΕΜΠΕ) και ο ΟΠΑΝΔΑ θα πραγματοποιηθεί Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον "Ηώς Χώρος Τέχνης".
Εν συνεχεία: ομαδική έκθεση από την ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες
27.04.2016 10:52
H ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες παρουσιάζει την τρίτη έκθεσή της με τίτλο «Εν-συνεχεία». Στην έκθεση συμμετέχουν 33 καλλιτέχνες με πάνω από 70 έργα.
Mirrors: έκθεση του Απόστολου Κοτούλα στην Κρυπτή Στοά Ρωμαϊκής Αγοράς
30.03.2016 14:27
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στην Κρυπτή Στοά της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης την πέμπτη ατομική έκθεση του Απόστολου Κοτούλα.
Magic Mirrors: Έκθεση της Albena Mihaylova στο Hyatt Regency Thessaloniki
22.03.2016 14:37
Έκθεση ζωγραφικής της γνωστής Βουλγάρας γλύπτριας και ζωγράφου Albena Mihaylova παρουσιάζει το Myrό Antiques House στο εστιατόριο του Hyatt Regency Thessaloniki "Αμβροσία”, με διάρκεια μέχρι τις 30 Μαΐου 2015 και τίτλο “Magic Mirrors”.