Όλα είναι έτοιμα για την τελική φάση του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θύμης» που διοργανώνουν…

… από κοινού ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η τελική φάση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 στις 21.00, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Οι υποψήφιοι πιστοποίησαν το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού, που δικαίως έχει καταξιωθεί πλέον διεθνώς και συγκεντρώνει πολλά νέα ταλέντα. Οι 3 φιναλίστ που προκρίθηκαν στην Τελική Φάση είναι κατά σειρά εμφάνισης:
•    Aleksandr Shaikin (Ρωσία), ερμηνεύει Γ. Μπραμς: Κοντσέρτο για πιάνο αρ.1 σε Ρε-ελάσσονα, έργο 15
•    Evgeny Starodubtsev (Ρωσία), ερμηνεύει Σ. Προκόφιεφ: Κοντσέρτο για πιάνο αρ.3 σε ΝΤΟ-Μείζονα, έργο 26
•    Rustam Muradov (Ρωσία), ερμηνεύει Π.Ι. Τσαϊκόφσκι: Κοντσέρτο για πιάνο αρ.1 σε Σι-ελάσσονα, έργο 23

Ο Τελικός Γύρος του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Jean-Christophe Charron.

Στο τέλος της συναυλίας θα απονεμηθούν τα βραβεία των διαγωνιζομένων από την Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο: οι κ.κ. Bernard Ringeissen-πιανίστας, Jerome Rose-πιανίστας, Gabriel Tacchino-πιανίστας, Θεόδωρος Αντωνίου-συνθέτης, Γιώργος Κωνσταντινίδης-πιανίστας, Νόρα Λουκίδου-πιανίστρια και Αλέξανδρος Μυράτ-αρχιμουσικός.