Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

6ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Γιώργος Θύμης - Τελική φάση

6ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Γιώργος Θύμης - Τελική φάση

Όλα είναι έτοιμα για την τελική φάση του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θύμης» που διοργανώνουν…

… από κοινού ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η τελική φάση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 στις 21.00, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.


Οι υποψήφιοι πιστοποίησαν το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού, που δικαίως έχει καταξιωθεί πλέον διεθνώς και συγκεντρώνει πολλά νέα ταλέντα. Οι 3 φιναλίστ που προκρίθηκαν στην Τελική Φάση είναι κατά σειρά εμφάνισης:
•    Aleksandr Shaikin (Ρωσία), ερμηνεύει Γ. Μπραμς: Κοντσέρτο για πιάνο αρ.1 σε Ρε-ελάσσονα, έργο 15
•    Evgeny Starodubtsev (Ρωσία), ερμηνεύει Σ. Προκόφιεφ: Κοντσέρτο για πιάνο αρ.3 σε ΝΤΟ-Μείζονα, έργο 26
•    Rustam Muradov (Ρωσία), ερμηνεύει Π.Ι. Τσαϊκόφσκι: Κοντσέρτο για πιάνο αρ.1 σε Σι-ελάσσονα, έργο 23


Ο Τελικός Γύρος του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Jean-Christophe Charron.


Στο τέλος της συναυλίας θα απονεμηθούν τα βραβεία των διαγωνιζομένων από την Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο: οι κ.κ. Bernard Ringeissen-πιανίστας, Jerome Rose-πιανίστας, Gabriel Tacchino-πιανίστας, Θεόδωρος Αντωνίου-συνθέτης, Γιώργος Κωνσταντινίδης-πιανίστας, Νόρα Λουκίδου-πιανίστρια και Αλέξανδρος Μυράτ-αρχιμουσικός.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ηρώδειο
23.09.2016 16:11
Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα μεγάλων συνθετών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού. 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’: Ο Τελικός έφτασε
01.06.2016 12:35
Ολοκληρώθηκε και η ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Νέοι Καλλιτέχνες 2016» και γνωρίζουμε πλέον τους 3 φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21:00 η ώρα.
Κιβωτός: Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής μαζί σε περιοδεία
19.05.2016 10:02
Το καλοκαίρι του 2016 o κοσμοαγάπητος Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, o νέος διεθνής Έλληνας τραγουδιστής, μας ταξιδεύουν στα θαύματα της ελληνικής μουσικής με αφορμή τα ντουέτα που ηχογράφησαν στο καινούριο τους άλμπουμ, «Κιβωτός».
O Γιώργος Ψυχογιός συναντά τον Sting στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
13.01.2016 15:31
O μοναδικός σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός διασκευάζει και ερμηνεύει στο πιάνο αγαπημένα τραγούδια του STING, για μια μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
Το Μεγάρο Μουσικής μόνιμη στέγη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
16.12.2015 10:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχουν τη χαρά να σας ανακοινώσουν ότι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.