Διπλωµατούχος µουσικολογίας, φιλοσοφίας και οικονοµικών, ο Karol Beffa διδάσκει αυτή την εποχή στην École Normale Supérieure. Ταλαντούχος πιανίστας, δίνει συναυλίες ως σολίστας µε ορχήστρα ή συνοδεύει ανάγνωση κειµένων ή προβολές βουβών ταινιών.

Είναι συνθέτης περίπου µιας δεκαπεντάδας µουσικών επενδύσεων σε ταινίες, και δύο µουσικών έργων για θέατρο. Συχνά αρέσκεται σε αυτοσχεδιασµούς στο πιάνο, πάνω σε θέµατα που του ζητά το κοινό. Είναι ένας από τους λίγους πιανίστες στην Ευρώπη που είναι ικανός να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Με πολλές διακρίσεις για τον πλούτο και την ποικιλία του έργου του ως συνθέτης αλλά και ως ερµηνευτής του, ο Karol Beffa συνεχίζει να διευρύνει τον µουσικό του κόσµο αναζητώντας καινούργιους ορίζοντες.

ΔΙΑΛΕΞΗ – Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Collège de France
15 |01|2013, 19.00΄

Ποιος ο λόγος να συνθέτουµε ακόµα µουσική;

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ
16|01|2013, 20.30΄

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ – AUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS

Πρόγραµµα:

Maurice Ravel, Menuet antique. Charles Koechlin, αποσπάσµατα από το Heures persanes και αυτοσχεδιασµοί γύρω από θέµατα προτεινόµενα από το κοινό.

Karol Beffa, δύο από τις Έξι Σπουδές για πιάνο (Six Études pour piano) και αυτοσχεδιασµοί γύρω από θέµατα προτεινόµενα από το κοινό.