Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American Education Center

… παρουσιάζει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στις 20.30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης τη συναυλία «Τα ονόματα των Ρόδων».

Τα χρώματα και οι διαφορετικές τεχνικές απεικόνισης υπήρξαν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής φιλολογίας. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας τα Έξι μικρά πορτρέτα του Francesco Antonioni, οι δέκα νεανικές Ακουαρέλες του Θόδωρου Αντωνίου για πιάνο, τα έργα του Lowell Liebermann, του Αντρέα Αργυρού μετουσιώνουν το ρυθμό σε εικόνες. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι ακροατές θα «ταξιδέψουν» στον κήπο του Witold Lutoslawski αλλά και στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από το έργο του Ιωσήφ Παπαδάτου.
Συμμετέχουν: η Μάιρα Μηλολιδάκη, υψίφωνος, ο Χρήστος Κεχρής, τενόρος και ο Τίτος Γουβέλης στο πιάνο.

Τίτος Γουβέλης:
Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Συνέχισε τις σπουδές του στο Royal College of Music του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης με τον Fali Pavri ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Στον 2ο διαγωνισμό Isidor Bajic (Novi Sad, Σερβία 2004) απέσπασε το ειδικό βραβείο «21ος Αιώνας». Το 2006 του απονεμήθηκε το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος», έχει διατελέσει καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και είναι συχνά μέλος επιτροπών πανελλήνιων διαγωνισμών πιάνου. Παράλληλα είναι συντάκτης και επιμελητής των προγραμμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη διοργανώνει το φεστιβάλ Μουσικοί Συντονισμοί στο Beton7.

Χρήστος Κεχρής:
Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον Κώστα Πασχάλη και τον Παναγιώτη Δήμα, κλασική κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν και Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2009 είναι μέλος του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του ως Tanzmeister στην όπερα Ariadne auf Naxos του R. Strauss στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έκτοτε έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως: Eugenio (L’Amante di Tutte – B. Galuppi), Γάτος (Ο Παπουτσωμένος Γάτος – César Cui), Ορέστης και Κορυφαίος στην Ορέστεια του Ι.Ξενάκη στο International İstanbul Music Festival. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ.ά.

Μάιρα Μηλολιδάκη:
Αριστούχος απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση με σπουδές στο Μιλάνο και στo Στούντιο Όπερας της Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη με την Renata Scotto. Έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για νέες λυρικές φωνές και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα Δωματίου Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κ.ά. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα και έχει συμμετάσχει σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους στο Teatro dal Verme του Μιλάνου και το  Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη διοργανώνει το φεστιβάλ Μουσικοί Συντονισμοί στο Beton7. Είναι διδάκτωρ της γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.