Το Six Dogs παρουσιάζει τους The 3rd Man Element είναι ένα τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από … 2 άτομα

σε ένα live την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013. 

Ο Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, πλήκτρα, χρηστικά αντικείμενα) και ο Socos (κιθάρες και ηλεκτρονικά αντικείμενα), αυτοσχεδιάζουν ζωντανά, ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει προκαθορισμένο υλικό.
Την τριάδα συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά. Είναι ο Τρίτος Παράγοντας ο οποίος καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις ισορροπίες που ήδη υπάρχουν, να συν-δημιουργήσει, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να φέρουν στην επιφάνεια κάτι νέο και απρόοπτο που ούτε ίσως οι ίδιοι περίμεναν πως θα προέκυπτε. Σε αυτή την πρώτη εμφάνιση της επαναδραστηριοποίησης τους ο … 3rd Man θα είναι ο Στέλιος Ρωμαλιάδης στο φλάουτο (Lüüp).

 
Με αυτό το live στο six d.o.g.s το σχήμα των The 3rd Man Element μπαίνει στη δεύτερη φάση του. Δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2005 από τους ήδη τότε στενούς συνεργάτες Αλεξόπουλο και Socos, όταν ένιωσαν την ανάγκη να παρουσιάσουν ενώπιον κοινού κάτι που μέχρι τότε συνέβαινε… κεκλεισμένων των θυρών. Στη μέχρι τότε συνεργασία τους είχε πολλές φορές συμβεί, οι δύο μουσικοί, να αυτοσχεδιάσουν αυθόρμητα. Θεωρώντας τα αποτελέσματα αυτών των εγχειρημάτων πολύ ενδιαφέροντα και εξαιρετικά απελευθερωτικά, οι δυο τους δημιούργησαν το…τρίο των The 3rd Man Element το οποίο υπήρξε ενεργό συναυλιακά κατά την περίοδο 2005 -2007.

Όταν ένιωσαν ότι ένας κύκλος ολοκληρώθηκε κατέστησαν προσωρινά ανενεργό το σχήμα και αφοσιώθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεν Socos στους Socos & The Live Project Band και τα προσωπικά άλμπουμ του, και ο δε Αλεξόπουλος επίσης στα προσωπικά άλμπουμ του και στην Puzzlemusik της οποίας είναι ο ιδρυτής.

Με την εμπειρία των χρόνων που μεσολάβησαν οι δύο μουσικοί ανοίγουν τώρα ένα καινούργιο κύκλο δημιουργικής εξερεύνησης.

Χρήστος Αλεξόπουλος  – The Garden of Love (από το MeanTime, Νοε. 2012, Puzzlemusik)

Socos & The Live Project Band–Η πόλη χορεύει (από το Αντάρτικο Πόλεων, Δεκ. 2012, B-Other Side)

Lüüp – Roots Growth (από το Meadow Rituals, 2011, Experimedia)