Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει ρεσιτάλ πιάνου του Arcadi Volodos για μία βραδιά την Τρίτη …

22 Ιανουαρίου στις 20.30.

Το παίξιμό του συνδυάζει την τεχνική αρτιότητα με μια βαθιά εκφραστικότητα: ο Αρκάντι Βολοντός είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους πιανίστες των ημερών μας και δικαίως έχει χαρακτηριστεί «πιανιστική ιδιοφυία». Ο Αρκάντι Βολοντός, ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας, φθάνει στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής, έχοντας επιλέξει ένα πρόγραμμα με έργα Σούμπερτ( Σονάτα για πιάνο σε ντο μείζονα, D 279 (τέσσερα μέρη – με το Allegretto D 346), Μπραμς(Intermezzi, έργο 117) και Σούμαν (Παιδικές σκηνές, έργο 15, Φαντασία).

Ο Αρκάντι Βολοντός γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1972. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο της ίδιας πόλης, συνέχισε στο Ωδείο της Μόσχας και στη συνέχεια στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού και στην Ανώτατη Μουσική Σχολή ‘Βασίλισσα Σοφία’ της Μαδρίτης. Το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη το 1996 σήμανε την αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Από τότε συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και με αρχιμουσικούς όπως οι Μιουν Γιουν Τσουνγκ, Λόριν Μάαζελ, Βαλέρι Γκεργκίεφ, Τζέιμς Ληβάιν, Ζούμπιν Μέτα, Σέιζι Οζάουα, Σέμιον Μπύτσκοφ, Ρικάρντο Σαγί κ.α.

Το πρόγραμμα του κάθε χρόνο περιλαμβάνει ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρπωπής, της Αμερικής και της Ασίας, ενώ είναι μόνιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ, μετά την εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση του εκεί, το 2002.