Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Μουσικοκαραγκιοζούπολη, στην Αυλαία

Μουσικοκαραγκιοζούπολη, στην Αυλαία

Η μουσική σκηνή Αυλαία φιλοξενεί την «Μουσικοκαραγκιοζούπολη», μια πρωτότυπη μουσική παράσταση με τον Άθω Δανέλλη

… και εξαιρετικούς μουσικούς, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.


Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρεμιέρα της εναλλακτικής μουσικής παράστασης Μουσικοκαραγκιοζούπολη στο ακριτικό νησί της Λέρου και πριν ξεκινήσει το οδοιπορικό της σ’ όλη την Ελλάδα, κάνει μία στάση στην Αθήνα, για να μας ταξιδέψει στην πόλη του Καραγκιόζη, τη δικιά μας πόλη, αυτή που χάσαμε, αυτή που ζούμε, που οραματιζόμαστε, την πόλη των ονείρων μας! Σ’ ένα ταξίδι ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, στο νου και στη ψυχή.


Η Μουσικοκαραγκιοζούπολη είναι μια πρωτότυπη μουσική παράσταση για μεγάλα παιδιά, όπου τα κυρίαρχα στοιχεία είναι η μουσική, η σάτιρα , ο αυτοσχεδιασμός, το γέλιο και η συγκίνηση. Την παράσταση συνοδεύει ο θίασος σκιών του Άθω Δανέλλη.
«Συμπολίτες» σ’ αυτήν την παράξενη πόλη είναι:
Ο Άθως Δανέλλης, με το ανήσυχο θέατρο σκιών του, με εξαιρετικές παραστάσεις σε όλη τη χώρα και συμμετοχές σε αρκετά εναλλακτικά projects.

 

Oι μουσικοί:
Δημήτρης Γάσιας - βιολί
Πάνος Δημητρακόπουλος - κανονάκι
Φίλιππος Λευκαδίτης - κρουστά
Γιώργος Μακρής - πνευστά, τραγούδι,
Νίκος Μέρμηγκας - έγχορδα,
Δημήτρης Πάντος - κιθάρα , τραγούδι
Τάκης Φραγκούς - κοντραμπάσο.
Επιμέλεια ήχου o Θανάσης Γκίκας εμπνευστής και δημιουργός του «Παίζουμε οικολογικά».

Σχετικές ειδήσεις
Το Human Requiem, ο Ύμνος στη ζωή και την αλληλεγγύη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.04.2016 14:29
Μια συγκλονιστική μουσική παράσταση, το Human Requiem, παρουσιάζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο πλαίσιο του Κύκλου Αdagio – Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, τη Μεγάλη Τρίτη 26 και τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι Gadjo Dilo για μία και μοναδική παράσταση στο Fix Factory of Sound
18.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 οι τρελοί μπαλαμοί Gadjo Dilo ανεβαίνουν στην σκηνή του Fix Factory of Sound με την πρωτότυπη μουσική φόρμα που οι ίδιοι ονομάζουν "Manouche De Grec".
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο θρυλικός κόσμος του Τομ Γουέιτς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
31.03.2016 10:13
Αθέατες πλευρές του πολύπλευρου και αιρετικού έργου του Τομ Γουέιτς έρχεται να διαφωτίσει η Γεωργία Συλλαίου με την πρωτότυπη παράσταση «Μια μικρή σταγόνα δηλητήριο» (A little drop of poison), που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 9 μ.μ.
Μία μελωδία… χίλιες εικόνες!: συναυλία μουσικής δωματίου της ΚΟΑ στο Gazarte
25.02.2016 14:08
Δεν είναι καινούρια διαπίστωση, ούτε ακριβώς πρωτότυπη: στα νοερά «παιχνίδια» των κινηματογραφικών συνειρμών, βασικό ρόλο παίζει πολύ συχνά και η μουσική μνήμη. Είναι π.χ. σχεδόν αδύνατον να επαναφέρει κάποιος στη φαντασία του από τον «Νονό» ΙΙΙ του Κόπολα, την περίφημη σκηνή του πυροβολισμού και του θανάτου της «Μαίρη Κορλεόνε» (Σοφία Κόπολα) και του θρήνου του πατέρα της «Μάικλ Κορλεόνε» (Αλ Πατσίνο) στα σκαλιά του Τεάτρο Μάσιμο του Παλέρμο, χωρίς τη μουσική υπόκρουση της Cavalleria rusticana του Πιέτρο Μασκάνι.