Μια από τις σημαντικότερες μορφές της θεατρικής τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο, την σπουδαία ιταλίδα ηθοποιό …

Ελεονόρα Ντούζε (1858-1924) ζωντανεύει επί σκηνής η Τιτίκα Βλαχοπούλου. Ξεχωριστή και έμπειρη ηθοποιός με σημαντική και ουσιαστική πορεία στο ελληνικό θέατρο ερμηνεύει τον θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα Γκίγκο ντε Κιάρα “Ελεονόρα Ντούζε, τελευταία νύχτα”, σε σκηνοθεσία του Κώστα Νταλιάνη.

Η Τιτίκα Βλαχοπούλου με σπουδαίους ρόλους στο ενεργητικό της, από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο, και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Αλέξης Σολομός, Κάρολος Κουν, Αλέξης Μινωτής, Γιάννης Τσαρούχης, Σπύρος Ευαγγελάτος, Γιώργος Κιμούλης, κ.α. «συναντά» στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μια ηθοποιό μύθο. 

Η Ελεονόρα Ντούζε (1858-1924) που δέσποσε με την τέχνη της σε παγκόσμιο επίπεδο και έβαλε τα θεμέλια του μοντέρνου θεάτρου, περνά την τελευταία νύχτα της στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Αμερική. Σαν κινηματογραφική ταινία,  ξεδιπλώνεται μπροστά στους θεατές η πολυτάραχη καλλιτεχνική και προσωπική ζωή της, αποκαλύπτοντας πολιτικά, κοινωνικά και καλλιτεχνικά γεγονότα μιας εποχής γεμάτης ανατροπές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Νταλιάνης
Μετάφραση: Καρολίνα ΆννινουΣκηνικά-κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος ΔρόσοςΦωτισμοί: Κώστας Νταλιάνης

Ελεονόρα Ντούζε: Τιτίκα Βλαχοπούλου
Παραγωγή: Αθηναϊκή Μυθοποιία