Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Χρόνος Υποκειμενικός: Έκθεση στη γκαλερί Χρυσόθεμις

Χρόνος Υποκειμενικός: Έκθεση στη γκαλερί Χρυσόθεμις

Η γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Πένυς Κωνσταντίνου με τίτλο «Χρόνος Υποκειμενικός» από την Πέμπτη …

10 Ιανουαρίου 2013.

 

«Χρόνος Υποκειμενικός»   


Είναι ένας χρόνος εξομολογητικός, εμμονικός, ψυχολογικός, συμβολικός. Το παιχνίδι των εικόνων –συμβόλων με τις διαρκείς θέσεις – αντιπαραθέσεις οδηγούν τον θεατή σ’ένα διάλογο με τον εσώτερο εαυτό του.    

                                                                                                            
Πένυ Κωνσταντίνου

Η εικαστικός  Πένυ  Κωνσταντίνου  παρουσιάζει στην ατομική της  έκθεση «Σε Χρόνο Υποκειμενικό» έργα μικρών κυρίως διαστάσεων, καμβάδες δουλεμένους με ακρυλικά και λάδια συχνά  με την προσθήκη εφήμερων στοιχείων όπως αποκόμματα εφημερίδων. Εικόνες οικείες, στιγμιότυπα της  ποπ κουλτούρας  και της Ιστορίας  της τέχνης μετουσιώνονται  αφενός μέσω της  αναπάντεχης συνύπαρξής  τους και αφετέρου μέσω της εξπρεσιονιστικής  χρήσης  έντονων καθαρών χρωμάτων, της αντιπαράθεσης  σκούρων - φωτεινών  και της ελευθερίας  στο  σχέδιο σε συναρπαστικά, αινιγματικά, πολυδιάστατα  χωροχρονικά  και ψυχογραφικά  κολάζ. 
                                                                                               
Ελένη Ζυμαράκη, Ιστορικός Τέχνης   


Βιογραφικά στοιχεία


• Γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών  Αθήνας.
• Είναι απόφοιτη του εργαστηρίου ζωγραφικής του καθηγητή Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη. 
• Επίσης είναι απόφοιτη του εργαστηρίου φωτογραφίας του καθηγητή Μανώλη Μπαμπούση.
• Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης ( Universidad de Sevilla ) υπό την επίβλεψη του καθηγητή  Antonio Sabrana.
• Από το 1999 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις και συμπόσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
•  Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
In the heart of Africa, έκθεση του Κωνσταντίνου Ζήλου στον χώρο της ομάδας Chimeres
21.12.2016 10:41
Η ομάδα Chimeres παρουσιάζει στο χώρο της την έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Ζήλου, με τίτλο In the heart of Africa.
Το Δένδρο της ζωής: έκθεση του Κωνσταντίνου Μάσσου στη γκαλερί 7
06.10.2016 11:49
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την 2η ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Μάσσου, με τίτλο «Το Δένδρο της ζωής…».
Scenes from the Golden Room: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο The Westin Athens
13.09.2016 16:52
H Blender Gallery παρουσιάζει μια σειρά επιλεγμένων έργων του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, από το «Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο» και την έκθεση «Τάλως – Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου», στο lobby του The Westin Athens, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.