Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Κουζίνα κι εξαρτήσεις των Agnes Jaoui και Jean - Pierre Bacri στο θέατρο Σημείο

Κουζίνα κι εξαρτήσεις των Agnes Jaoui και Jean - Pierre Bacri στο θέατρο Σημείο

Το θέατρο Σημείο παρουσιάζει το έργο των Agnes Jaoui και Jean-Pierre Bacri, «Κουζίνα και εξαρτήσεις» σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Αμανίτου …

από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 24 Απριλίου 2013.

 

Ο Ζάκ και η γυναίκα του η Μαρτίν οργανώνουν ένα δείπνο προς τιμήν ενός παλιού τους φίλου που πλέον είναι, καθώς λένε, πολύ διάσημος. Μαζί του πρόκειται να καταφτάσει και η γυναίκα του, η Σαρλότ. Καλεσμένος επίσης είναι κι ο Φρέντ, ο αδελφός της Μαρτίν. Ο Ζώρζ, παιδικός φίλος του Ζάκ φιλοξενείται ήδη στο σπίτι και η αλήθεια είναι πως τους έχει κάπως στριμώξει. Η Μέρλιν, η φίλη του Φρέντ, δείχνει να μην ανησυχεί για τίποτα. Υπάρχει, ωστόσο, μία ερώτηση που κατά βάθος τους βασανίζει όλους: ποιος είναι αυτός ο διάσημος καλεσμένος;  Ένας παλιός φίλος; Ένα μελλοντικό ειδύλλιο; Ένας υποψήφιος εραστής; Ένας πρώην σύζυγος; Ή απλά ένας ηλίθιος περαστικός; Στο σαλόνι του δείπνου δίνονται οι εύκολες απαντήσεις, μα η ουσία μαγειρεύετε στη κουζίνα.

 

 

Σκηνοθεσία & μετάφραση: Αντιγόνη Αμανίτου
Σκηνικά & κουστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Φωτισμοί : Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική Επιμέλια: Δημήτρης Βόγλης & Γιώργος Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Τσιμίνη

 

Παίζουν: Πολύδωρος Βογιατζής , Λεμονιά Γιανναρίδου, Παναγιώτης Κλίνης, Μαρίνα Πολυμέρη, Αλέξανδρος Σωτηρίου

 

Σημείωμα της Agnès Jaoui  για το ανέβασμα της παράστασης:

Όταν ο Πολύδωρος Βογιατζής μου είπε ότι έκανε πρόβες για να παίξει το «Κουζίνα και εξαρτήσεις» στην Αθήνα χάρηκα για πολλούς λόγους. Χάρηκα που το ελληνικό κοινό θα γνωρίσει το κείμενο μας. Χάρηκα που τη σκηνοθεσία υπογράφει η εξαιρετική Αντιγόνη Αμανίτου και που στο έργο παίζουν μερικοί από τους καλύτερους νέους έλληνες ηθοποιούς. Επίσης, χάρηκα που διάλεξαν το πρώτο μας θεατρικό έργο για το οποίο, φυσικά, αισθανόμαστε μια ιδιαίτερη αδυναμία. Επιπλέον, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μας στη σκέψη ότι καλλιτέχνες σε διάφορα μέρη του κόσμου -κι εδώ πρόκειται για την ΑΘΗΝΑ- νοιώθουν την επιθυμία να οικιοποιηθουν τα λόγια, τις σκέψεις και τις ιστορίες μας. Εύχομαι, σ' εσάς αγαπημένοι θεατές και σ' εσάς αγαπημένοι ηθοποιοί, τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Αφήγηση της Αντιγόνης, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Νέτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.11.2016 16:57
Η Αντιγόνη Νέτα σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση Η Αφήγηση της Αντιγόνης.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Πέτρας
28.06.2016 12:34
Από το Θέατρο Πέτρας ξεκινά η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Ανθρώπινες φωνές, του Jean Cocteau στο Θέατρο Αυλαία
18.03.2016 14:50
Το Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το έργο του Jean Cocteau, Ανθρώπινες φωνές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μακρή, από τις 25 Μαρτίου 2016.