Το θέατρο Παράθλαση συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη, για 11η συνεχόμενη χρονιά το θεατρικό σήριαλ με τίτλο «Κάθε Παρασκευή και ένα έγκλημα»…

…  Από την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και κάθε Παρασκευή στις 21.00, ξεκινούν οι παραστάσεις του « ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ», της Αγκάθα Κρίστι, με τα εξής έργα:
•    “ΠΕΝΤΕ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ”, σε σκηνοθεσία Μόνας Κιτσοπούλου και Γιώργου Γκασνάκη.  (Μια καινούρια παραγωγή από το ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ)
•    “ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ”, σε σκηνοθεσία Μόνας Κιτσοπούλου και Γιώργου Γκασνάκη. 
•    “ΤΟ ΜΠΛΕ ΓΕΡΑΝΙ”, σε σκηνοθεσία Μόνας Κιτσοπούλου και Γιώργου Γκασνάκη.

Υπόθεση
Έξι άνθρωποι, σ’ ένα μικρό χωριό της Αγγλίας,  μαζεύονται ένα πληκτικό και ανιαρό απόγευμα για να πάρουν το τσάι τους. Και για να … σκοτώσουν την ώρα τους, αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη «Λέσχη του Εγκλήματος».  Ανάμεσά τους και η μις Μαρπλ, μια ηλικιωμένη και, φαινομενικά,  φιλήσυχη κυρία που ασχολείται κυρίως με το πλεκτό της. Φαινομενικά. Γιατί πίσω απ’ αυτό το ήρεμο και καλοκάγαθο πρόσωπο κρύβεται ένα από τα πιο κοφτερά μυαλά της ανθρωπότητας. Και μόνο αυτή θα μπορέσει να  «ξεφύγει» από το μεταφυσικό μυστήριο που κρύβει  το Μπλε Γεράνι. Και μόνο αυτή θα λύσει το πρόβλημα της οπτικής γωνίας. Και μόνο αυτή θα μαντέψει πιο ρολόι έδειχνε τη σωστή ώρα.

Δραματουργική Προσαρμογή: Κώστας Ταρπατζής
Σκηνοθεσία: Μόνα Κιτσοπούλου, Γιώργος Γκασνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Ταρπατζής

Παίζουν:
Γιώργος Γκασνάκης, Γρηγόρης Μανωλόπουλος, Αντρέας Μαυραγάνης, Τζένη Κοτοπούλου, Εύη Κουταλιανού και η Ελένη Καραμεσίνη.
Πάνος Δεληνικόπουλος,  Κώστας Ταρπατζής,   Ελένη Συμεωνίδου, Θανάσης Παντελής,  Δήμητρα Τσενεσίδου,  Στεφανία Κουφοπούλου,  Σοφία Παπαναστασίου, Ρόζμαρι Παϊταρίδου, Όλγα Κουτσώνου, Νανά Γκασνάκη, Εύη Τριπολιτσιώτη, Κατερίνα Κρανιώτη, Ειρήνη Τζουρέλη, Νίκη Πάνου.