Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Έγιολφ, στο Βρυσάκι

Έγιολφ, στο Βρυσάκι

Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι, παρουσιάζει το έργο «Έγιολφ», που αποτελεί μια διασκευή του έργου «Ο μικρός Έγιολφ» του Χένρικ Ίψεν

… από την ομάδα X-Act, στις 4-27 Ιανουαρίου 2013, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.


Έχοντας ως επίκεντρο τη σχέση ενός συγγραφέα με τη σύζυγό του και την ετεροθαλή αδελφή του, ο «Έγιολφ» σκιαγραφεί το σπαραχτικό πορτραίτο μιας οικογένειας αντιμέτωπης με το γκρέμισμα όλων της των ψευδαισθήσεων. Είναι μια βαθιά διερεύνηση της κτητικής, μονομανούς αγάπης και της τυφλής εγωκεντρικής προσήλωσης σε έναν απόλυτο σκοπό, ένα δοκίμιο πάνω στις έννοιες του καθήκοντος και της ενοχής, της τιμωρίας και του ελέους. Μυστικά του παρελθόντος και καταχωνιασμένα πάθη χρωματίζουν τις πράξεις των ηρώων, σιγοκαίνε κάτω από την επιφάνεια έτοιμα να εκραγούν και να φέρουν την καταστροφή. Η κατάρρευση της πλάνης που αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο-τους οδηγεί τα πρόσωπα του έργου στη συνειδητοποίηση ότι η σωτηρία έγκειται στην εγκατάλειψη των ονείρων και την παραδοχή της πτώσης. Μόνο έτσι θα ανοιχθεί ενδεχομένως ένας δρόμος προς την ανάσταση και τη λύτρωση.

 
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελλιές
Διασκευή: X-ACT
Σκηνοθεσία: Σπύρος Διαμάντης, Χ-ΑCT
Σκηνικά, κοστούμια: Αλέξης Καμίτσος, Δέσποινα Ησαϊα
Βίντεο: Σπύρος Διαμάντης
Φωτισμοί: Αλέξης Καμίτσος
Μουσική: Νίκος Βίττης


Παίζουν: Κορίνα Χρυσάιδου, Γιώργος Χαρατζάς, Τίνα Βασιλοπούλου,  Γιώργος Τσαγκαράκης , Γιάννης Ανδριόπουλος


Η θεατρική ομάδα X-ACT βασίζεται στην «Πρακτική Αισθητική», την τεχνική υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ και των συνεργατών του.

Σχετικές ειδήσεις
Γκλουμ, της ομάδας C. For Circus στο Θέατρο 104
10.02.2017 17:12
Η ομάδα θεάτρου C. For Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση “ГЛУМ” (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.