Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Έγιολφ, στο Βρυσάκι

Έγιολφ, στο Βρυσάκι

Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι, παρουσιάζει το έργο «Έγιολφ», που αποτελεί μια διασκευή του έργου «Ο μικρός Έγιολφ» του Χένρικ Ίψεν

… από την ομάδα X-Act, στις 4-27 Ιανουαρίου 2013, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.


Έχοντας ως επίκεντρο τη σχέση ενός συγγραφέα με τη σύζυγό του και την ετεροθαλή αδελφή του, ο «Έγιολφ» σκιαγραφεί το σπαραχτικό πορτραίτο μιας οικογένειας αντιμέτωπης με το γκρέμισμα όλων της των ψευδαισθήσεων. Είναι μια βαθιά διερεύνηση της κτητικής, μονομανούς αγάπης και της τυφλής εγωκεντρικής προσήλωσης σε έναν απόλυτο σκοπό, ένα δοκίμιο πάνω στις έννοιες του καθήκοντος και της ενοχής, της τιμωρίας και του ελέους. Μυστικά του παρελθόντος και καταχωνιασμένα πάθη χρωματίζουν τις πράξεις των ηρώων, σιγοκαίνε κάτω από την επιφάνεια έτοιμα να εκραγούν και να φέρουν την καταστροφή. Η κατάρρευση της πλάνης που αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο-τους οδηγεί τα πρόσωπα του έργου στη συνειδητοποίηση ότι η σωτηρία έγκειται στην εγκατάλειψη των ονείρων και την παραδοχή της πτώσης. Μόνο έτσι θα ανοιχθεί ενδεχομένως ένας δρόμος προς την ανάσταση και τη λύτρωση.

 
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελλιές
Διασκευή: X-ACT
Σκηνοθεσία: Σπύρος Διαμάντης, Χ-ΑCT
Σκηνικά, κοστούμια: Αλέξης Καμίτσος, Δέσποινα Ησαϊα
Βίντεο: Σπύρος Διαμάντης
Φωτισμοί: Αλέξης Καμίτσος
Μουσική: Νίκος Βίττης


Παίζουν: Κορίνα Χρυσάιδου, Γιώργος Χαρατζάς, Τίνα Βασιλοπούλου,  Γιώργος Τσαγκαράκης , Γιάννης Ανδριόπουλος


Η θεατρική ομάδα X-ACT βασίζεται στην «Πρακτική Αισθητική», την τεχνική υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ και των συνεργατών του.

Σχετικές ειδήσεις
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Μαύρο Γιασεμί, της Μαρίας Μαραγκουδάκη στο Βρυσάκι
02.02.2016 09:58
Το Βρυσάκι φιλοξενεί το έργο της Μαρίας Μαραγκουδάκη, με τίτλο Μαύρο Γιασεμί, για λίγες παραστάσεις από τις 6 Φεβρουαρίου 2016.
Ο μικρός Έγιολφ του Ερρίκου Ίψεν στο Αγγέλων Βήμα
08.12.2015 11:32
Η Ομάδα Γέφυρα παρουσιάζει στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 το έργο του Ερρίκου Ίψεν «Ο μικρός Έγιολφ», σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου.