Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Default company - Ιστορίες καιρού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Default company - Ιστορίες καιρού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η δυναμική ομάδα default company παρουσιάζει μια χορογραφημένη περιπέτεια γεμάτη χρώματα και εικόνες, με αφορμή το «Παραμύθι …

με τα χρώματα» του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Οι Ιστορίες καιρού ανεβαίνουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, με παραστάσεις πρωινές, απογευματινές και βραδινές, από τις 19 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 20 Ιανουαρίου 2013.

 

Μέσα από εικόνες ποιητικές, η default company μάς παρασύρει σε ένα ιδιότυπο κυνήγι θησαυρού, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης του ουράνιου τόξου, γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές. Με ζωντανή μουσική επί σκηνής, οι ήρωες αφηγούνται τις ιστορίες τους και εμπνέουν τους θεατές , μικρούς και μεγάλους, να κάνουν το ίδιο. Περπατούν ανάμεσα σε εικόνες, χρωματιστές και ασπρόμαυρες, αναμετρώνται με τα μεγέθη και τις κλίμακες,  χορεύουν, τραγουδούν, ισορροπούν και ανατρέπονται, κινούμενοι αριστοτεχνικά μεταξύ πραγματικού και φανταστικού.

 

***
Η default company δημιουργήθηκε το 2008 από την Ξένια Θεμελή, την Αλεξία Μπεζίκη και την Καλλιρρόη Παπαδοπούλου και έχει την έδρα της στην Αθήνα. Τα μέλη της ομάδας σπούδασαν θέατρο και χορό στη Θεσσαλονίκη, τη Βέρνη και το Λονδίνο. Από το 2003 η ομάδα δραστηριοποιείται στους χώρους του θεάτρου, του χοροθεάτρου και της σύγχρονης performance.     

 


Προηγούμενες παραγωγές:


Τα γενέθλια της Ινφάντα (2003), Forced feeding (2005), Almost there (2006), On the Blink (2008), On the Run (2009).
Οι Ιστορίες καιρού είναι η έκτη παραγωγή της ομάδας.
 

***

Παράλληλη δράση:
Μέσα από ένα παραμύθι τόσα άλλα παραμύθια:
Τα Σάββατα, 22 & 29 Δεκεμβρίου 2012 και 5, 12 & 19 Ιανουαρίου 2013
 

11:00-14:00
Αίθουσα χορού


Ένα εργαστήριο πέντε συναντήσεων με βασικό άξονα την παράσταση Ιστορίες καιρού.
Σε αυτές τις συναντήσεις τα παιδιά θα ξεναγηθούν σε διαφορετικά στάδια μιας παράστασης και θα εξοικειωθούν με τους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων που συχνά εμπλέκονται στην παραγωγή της. Με αφετηρία το παραμύθι, θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες τις οποίες θα προσεγγίσουν σκηνικά, ενδυματολογικά, μουσικά και κινητικά. Θέματα όπως το ταξίδι, ένα κυνήγι θησαυρού, η απώλεια και ο αγώνας για την επίτευξη ενός στόχου, θα συσχετιστούν με την καθημερινότητα των παιδιών και θα παραχθούν μικρές σκηνές, που θα εμπλουτιστούν με τα σκηνικά αντικείμενα και τη μουσική.

 

 

Ξεκινώντας από την αρχή, τα παιδιά θα κατασκευάσουν, θα ζωγραφίσουν, θα κόψουν και θα κολλήσουν, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα παρουσιάσουν το δικό τους παραμύθι. Η δραματοποίηση του παραμυθιού σε μορφή μιας ιδιότυπης παράστασης για γονείς και φίλους θα σημάνει το κλείσιμο του εργαστηρίου.
Απευθύνεται σε:


Παιδιά 6-8 ετών
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Φωτεινή Λαζαρίδου-Χατζηγώγα (σκηνογραφία), την Ιωάννα Τσάμη (ενδυματολογία), τον Δημοσθένη Γρίβα (μουσική σύνθεση) και την default company – Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Καλλιρρόη Παπαδοπούλου (χορογραφία, σκηνοθεσία).
Κόστος συμμετοχής: 45 € και για τις πέντε συναντήσεις
Κρατήσεις: 2130178034 ή education@sgt.gr (Υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα).

 

***
Σύλληψη-Ιδέα: default company
Σκηνοθεσία: Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Καλλιρρόη Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Ξένια Θεμελή, σε συνεργασία με τους ερμηνευτές
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας
Σκηνικά: Φωτεινή Λαζαρίδου-Χατζηγώγα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός σκηνογράφου: Έλενα Αντωνοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Δήμητρα Λιακούρα
Ερμηνεύουν: Μανώλης Γιαννίκιος, Δημοσθένης Γρίβας, Ξένια Θεμελή, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αλεξία Μπεζίκη, Δανάη Νίλσεν, Αλέξης Τσιάμογλου, Γιώργος Φριντζήλας

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Σύμβουλος παραγωγής: Άρτεμις Μακρίδου
Οργάνωση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη
 

Σχετικές ειδήσεις
Manual Solos, της Ίριδας Καραγιάν στο Θέατρο Πόρτα
27.01.2017 12:39
Η Ίρις Καραγιάν παρουσιάζει στο Πόρτα τη νέα της δημιουργία, το Manual Solos, συνεχίζοντας την παρουσίαση χορευτικών παραστάσεων στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.
Tomorrow,  από την Hellenic Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.11.2016 15:42
H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο «Τοmorrow», την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company (ΗDC), που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3, την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Το Sweet Mambo της Pina Bausch στη Στέγη
17.10.2016 12:09
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί στο Sweet Mambo, της θρυλικής χορεύτριας και χορογράφου Pina Bausch, σε μία παραγωγή του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Tango Seduccion και Tango Revolucion στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
07.03.2016 16:45
Η Gustavo Russo Company παρουσιάζει τις λαμπερές, πρωτοποριακές και αισθησιακές χορογραφίες Tango Seduccion και Tango Revolucion, από τις 20 έως τις 25 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.