Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κύκλος μουσικής δωματίου στο φουαγιέ του Παλλάς

Κύκλος μουσικής δωματίου στο φουαγιέ του Παλλάς

Το Παλλάς θα φιλοξενήσει κύκλο μουσικής δωματίου με τίτλο «Ο αββάς που ντυνόταν γυναίκες και άλλες ιστορίες ιερωμένων»…

… την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, στις 16.30.


Θεοδώρα Μπάκα – μεσόφωνος
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος – τσέμπαλο
Αντώνης Καφετζόπουλος – αφήγησηΘα ακολουθήσει ομιλία με τίτλο: Νοσηρές Τέρψεις – Χριστιανική πίστη και Διαστροφή


Ομιλητής:
Δημήτρης Γκινοσάτης, Εντεταλμένος λέκτωρ Φιλοσοφίας & Αισθητικής,  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών


Τα Αναγνώσματα του Σκότους των Charpentier, Couperin και Delalande  με μια επιλογή απο τις Αναμνήσεις του αββά de Choisy  και την Ιουστίνη του μαρκησίου de Sade (μτφρ. Δ. Γκινοσάτης, Εκδ. ΝΕΦΕΛΗ: δελτίο Τύπου, σελίδες από το βιβλίο).Η εκδήλωση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους


Τα Αναγνώσματα του Σκότους (Leçons de Ténèbres) παρουσιάζονταν σε ολονυχτίες της Μεγάλης Εβδομάδας και είναι από τα πιο χαρακτηριστικά είδη θρησκευτικής μουσικής στη Γαλλία την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ΄. Βασίζονται στους Θρήνους του Ιερεμία και πραγματεύονται την παρακμή και την απώλεια.


Ο Τιμολέον ντε Σουαζύ –αββάς, ιστορικός, συγγραφέας που έγινε δεκτός στη Γαλλική Ακαδημία– παρά την ιδιότητα του κληρικού συνήθιζε να φοράει γυναικεία ρούχα προκαλώντας ίντριγκες και σκανδαλα. Ακόμη πιο σκανδαλώδης, η ζωή και το έργο του Σαντ συνδυάζουν σε ένα ερωτικοφιλοσοφικό παραλήρημα τα χαρακτηριστικά τριών εποχών: του γαλλικού Ancien Régime, του Διαφωτισμού και της Επανάστασης.
 

Σχετικές ειδήσεις
Το Lyskamm Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 15:54
Ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής υποδέχεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το Lyskamm Quartet [Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ], ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Μακάβριες Ιστορίες από την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.04.2016 13:18
Την αριστουργηματική 1η Συμφωνία (Τιτάνας) του Gustav Mahler καθώς και το έργο Mysteries of the Macabre του Görgy Ligeti παρουσιάζει η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη , τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Αφανής Γεωμετρία: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα του Θανάση Δρίτσα
24.03.2016 14:45
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα, ο γνωστός Καρδιολόγος, Συγγραφέας και Συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, παρουσιάζει έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου, υπό τον τίτλο «Αφανής Γεωμετρία».