Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο θάνατος του Αντονέλο της Βιβής Πηνιώτη από το Θέατρο του Πανικού στο Τριανόν

Ο θάνατος του Αντονέλο της Βιβής Πηνιώτη από το Θέατρο του Πανικού στο Τριανόν

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ παρουσιάζει το βραβευμένο έργο της Βιβής Πηνιώτη «Ο θάνατος του Αντονέλο»

από τις 10 μέχρι τις  31 Ιανουαρίου 2013 κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στις 21.00.

 

Ο Αντονέλο κι η Σεσίλια, τα πρόσωπα ενός πίνακα ζωγραφικής του 15ου αιώνα, σπάνε τα δεσμά της ακινησίας τους για να πραγματοποιήσουν την πιο αναπάντεχη επανάσταση. Όταν τελικά απογυμνώνονται από ό,τι θείο τούς είχε προσδώσει το χέρι του ζωγράφου, εμφανίζεται η συντηρήτρια, αποφασισμένη κι αδυσώπητη, για να αποκαλύψει την αρχική μορφή του πίνακα.

 

Σκηνοθεσία: ΛΥΚΩΝ (Λύσανδρος Σπετσιέρης - Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου)
Σκηνικά-κοστούμια: Βασιλική Τζούτη
Μουσική: Ορέστης Πλακιάς, Κωνσταντίνος - Ανδρέας Φιορέτος
Video: Κώστας Αγγελόπουλος, Σταύρος Δεληγιαννίδης, Λήδα Τουλουμάκου
Ήχος: Βασίλης Κωνσταντινάκος
Φωτισμοί: Αλέκος Μονοκάνδυλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου
Μακιγιάζ: Χριστίνα Τουλουμάκου - Μαρία Ράπτη
Κατασκευή Μάσκας: κουκλοθίασος «Ο τρελός του βασιλιά»

 

Παίζουν: Λύσανδρος Σπετσιέρης, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Στεφανία Μαρμαγγέλου, Ιωάννα Κυρίτση, Τέτη Λουράκη, Λήδα Τουλουμάκου, Στέλλα Φωτιάδη

 


Λίγα λόγια για το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ

 

Ο θεός Πάνας, συνδυάζοντας τον ανθρώπινο με το ζωικό παράγοντα, ενοχλούσε τους περαστικούς και τους έφερνε στην κατάσταση του Πανικού.

Ο Πανικός, σού μπερδεύει τις αισθήσεις και σού θολώνει τη λογική, σού προκαλεί τρόμο σε στιγμές δυστυχίας αλλά και σε στιγμές απόλυτης ευτυχίας, σε προειδοποιεί πως έχεις φύγει από τις ισορροπίες σου. Άλλες φορές επιβάλλεται να τον αγνοήσεις, άλλες πάλι πρέπει ν’ασχοληθείς σοβαρά μαζί του για να τον νικήσεις.
 
Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ αποτελείται από καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους  αλλά και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, που δουλεύουν συλλογικά για να δημιουργήσουν πάνω σε κοινές αισθητικές γραμμές και να εκφράσουν την πραγματικότητα που ζουν.

Μέσα από την τέχνη του θεάτρου της μουσικής και των εικαστικών, γίνεται η προσπάθεια να αγγίξουμε τις αισθήσεις των θεατών με βάση τις αναφορές και τις μνήμες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο . H τέχνη μας μπορεί να υπάρξει σ’ ένα άδειο δωμάτιο, στη μέση του δρόμου, σε όποιον χώρο. Να ανασύρει μνήμες, να ερεθίζει τις αισθήσεις και ενώ αγωνίζεται μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος να προσπαθεί ματαίως να φτάσει στην παιδική, ξεχασμένη απορία.

Δουλεύουμε με  τις δυνατότητες του σώματος και του λόγου στις ακραίες τους εκφάνσεις, εκμεταλλευόμενοι  τις διαθέσιμες δυνατότητες της τεχνολογίας και το πώς αυτά μπορούν να συνδυαστούν και να προσαρμοστούν στον εκάστοτε χώρο και στο εκάστοτε έργο.

Ανοίγουμε διαρκώς την ομάδα σε νέους συνεργάτες για να ανταλλάσσουμε ιδέες, γνώσεις κι εμπειρίες. Μεγαλώνουμε το Θέατρο του Πανικού μένοντας πιστοί στην ανάγκη μας για συλλογικότητα.

Το σήμα μας, δημιουργία του Κώστα Κοχαϊμίδη, παρουσιάζει τον άνθρωπο σε μια διαρκή κίνηση μεταξύ της όρθιας και της οριζόντιας στάσης.

 

1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου Υπουργείου Πολιτισμού 2009

 

Σχετικές ειδήσεις
Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 14:58
Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Αδαμαντία του Παναγιώτη Μέντη στο Open Air Τριανόν
19.07.2016 16:36
Η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στο Open Air Τριανόν, με μια ειδική προσφορά για τους θεατές, 5 ευρώ γενική είσοδο για τις τρεις τελευταίες παραστάσεις την Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Τρίτη 26 Ιουλίου 2016.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό Θέατρο
15.03.2016 15:43
Ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου τον «Θάνατο του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλλερ, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο στη Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.