Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Iανουαρίου στον Ελληνικό Κόσμο

Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Iανουαρίου στον Ελληνικό Κόσμο

Τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. τα
 

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

 

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Iανουαρίου
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Σάββατο 12/1/2013
Μύθοι του Αισώπου (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Στο νέο αυτό πρόγραμμα , τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!
Για παιδιά 3-5 ετών

 

Σάββατο 19/1/2013
«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί...την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί»
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν' ανακαλύψουν τα  συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι  ως… το ζύμωμα.
Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
Για παιδιά 3-5 ετών

 

Σάββατο 26/1/2013
«Μια Ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους»

Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά ν' αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και  η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι.
Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα! Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος  και της σχέσης του με το χώρο.
Για παιδιά 3-5 ετών

 

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Κυριακή 13 Ιανουαρίου
«Εργαστήρι Κούκλας»

Γνωστά καθημερινά υλικά παίρνουν ζωή και μεταμορφώνονται σε παιχνιδιάρικες κούκλες!
Στον «Ελληνικό Κόσμο» στήνεται ένα μαγικό εργαστήρι που ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο του κουκλοθέατρου.  Οι μικροί μας φίλοι δεν θα αξιοποιήσουν μόνο τα χέρια τους, αλλά και τη φαντασία τους και όλες τις εικόνες από τον κόσμο των παραμυθιών ή της μυθολογίας που θα τους έρθουν στο μυαλό! Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά θα δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες, που θα ζωντανέψουν στη συνέχεια από τα ίδια!
Παιδιά 5 έως 7 ετών

 

«Εργαστήρι Ξύλου»
Στο εργαστήρι αυτό, το ξύλο γίνεται πόλη, φίδι, κούκλα ή ό,τι άλλο  μπορεί να εμπνευστεί κανείς…Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές με πρώτη ύλη το ξύλο ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν πληροφορίες για τις χρήσεις και τα διαφορετικά είδη του. Παίζουν με τους όγκους και τα χρώματα και κατασκευάζουν από το μηδέν παιχνίδια ή διακοσμητικά αντικείμενα.
Παιδιά από 8 έως 12 ετών

 

Κυριακή 20 Ιανουαρίου
«Στα ίχνη του Οδυσσέα!»

Ταξίδια, περιπέτειες απρόσμενες συναντήσεις, αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και εχθροί είναι μερικά από αυτά που θα διηγηθεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας για τη ζωή του, σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα!
Τα παιδιά  κάνουν «βουτιά» στην Οδύσσεια για να γνωρίσουν τις περιπέτειες και την εφευρετικότητα του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης, ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Μέσα από ιστορίες, εικόνες, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ότι οι περιπέτειες του Οδυσσέα αναδεικνύουν διαχρονικά την αξία του αγώνα του ανθρώπου για την επίτευξη των στόχων του.
Παιδιά από 5 έως 12 ετών

 

Κυριακή 27 Ιανουαρίου
«Σοκολατομαγειρέματα!»

Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Ένα ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας, που από τα τροπικά δέντρα έρχεται στο τραπέζι μας!
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ο «Ελληνικός Κόσμος» αποκτά γλυκιά γεύση και καλεί τα παιδιά να παίξουν και να δημιουργήσουν, ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά του αγαπημένου τους γλυκίσματος. Οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τα διαφορετικά είδη σοκολάτας, θα γνωρίσουν την προέλευσή της αλλά και τους τρόπους παρασκευής της, θα συζητήσουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με την κατανάλωσή της και, φυσικά, θα δοκιμάσουν μυστικές συνταγές για λαχταριστά σοκολατογλυκίσματα!
Παιδιά από 5 έως 12 ετών
 

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
25.01.2017 16:43
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
05.01.2017 10:19
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα Οκτωβρίου στον Ελληνικό Κόσμο
28.09.2016 11:46
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, η σχολική χρονιά ξεκίνησε δυναμικά και ο «Ελληνικός Κόσμος» είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου 2016 με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά πρόγραμματα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.06.2016 10:41
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί να περάσουμε το Καλοκαίρι με δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου στον Ελληνικό Κόσμο
22.03.2016 11:50
Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στον «Ελληνικό Κόσμο» άνθισαν νέες ιδέες και σκέψεις και νέα Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τον Απρίλιο του 2016.