Το M art Space φιλοξενεί φέτος το 10ο Bazart με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με την συμμετοχή νέων εικαστικών …

Σκοπός του φετινού Bazart είναι να δείξει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του προφίλ, όσο γίνεται ποιο έντονα,  δίνοντας την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους νέους εικαστικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, για πρώτη φορά, χωρίς να έχουν απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το κόστος της διοργάνωσης και της διεξαγωγής θα καλυφθεί από τους χορηγούς μας, που θα αποτελέσουν εκτός των άλλων πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στους εικαστικούς που από την μεριά τους θα δημιουργήσουν ο καθένας ένα έργο, εμπνευσμένο αποκλειστικά από την ευρύτερη δράση του κάθε χορηγού.

Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των συγκεκριμένων έργων θα δοθεί για την ενίσχυση των σκοπών των Παιδικών Χωριών  SOS.

Αναπάντεχοι συνδυασμοί, ανακυκλώσιμα υλικά και καταιγιστικά χρώματα κοσμούν τα έργα του 10ου Bazart. Το γυαλί παντρεύεται με τα prints, το νήμα με το μέταλλο και η urban art μπαίνει σε χώρο. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η φωτογραφία και το κόσμημα παρουσιάζονται σε μια έκθεση που συνδυάζει την τέχνη με τη χρήση.    

Οι 53 εικαστικοί που συμμετέχουν

anne edwards . bijoux bizarres . nikolareizi  bianca . ανασταςάκος μανώλης . αντύπας παναγής . αποστολίδου μυρτώ . αρναούτη αλίκη . βάγια κατερίνα . βάγκνερ έφη . βόγλη γιώτα . βραχά σοφία . γρυπάρης billy . iNO . δενδρινός γιάννης . δράκος σπύρος . ευμολπίδου μαριάνα  . ζαγοριαννάκος γιάννης . θεοφανοπούλου ολυμπία . καλαμαρά ρόζα . καλλιώρας στέλιος . κανίνια εριφίλη . κατάρας αλέξης . κελεσίδη μαρία . κουζμένκο ιρίνα . κυριακαράκου έλενα . λάσκος σταμάτης . μαθιουδάκης γιώργος . μαμουτζής γιάννης . μαντζούκα αντωνία . μανωλιουδάκη ευγενία . ξαρχοπούλου κατερίνα . ξηρού κλειώ . πανονιδού ελπίδα . παπανίκου φαίη . παπαστεφάνου μιχάλης . παπουτσά νατάσα . πλειώνη κατερίνα . ρούσσου ανδριάνα . σαπουνά πολίνα . σμπώκου αγάπη . σπαντιδάκη ελευθερία . στυλιανού νίκη . τανταούι βασιλική . τοκατλή νανά . τσαντάκη νεφέλη . τσιαπάρας νίκος . τσίτουρα νότα . χαλκιαδάκη αικατερίνη . χαραλαμπάκη δώρα . χατζηχαραλάμπους ειρήνη . χατζιβασιλείου μαρία . χρίστος χρίστου . χρυσικού ελένη

Η ιστορία της εκδήλωσης

Η ιδέα για ένα ετήσιο καλλιτεχνικό Bazart γεννήθηκε στην Ευγενία και τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη, συνιδρυτών του δημιουργικού γκρουπ της M art Manolioudakis, δέκα χρόνια πριν, αρχικά ως μια ευκαιρία να αναδείξουν και να προωθήσουν την δουλειά των συνεργαζόμενων με την εταιρία καλλιτεχνών.

Η επιτυχία της πρώτης πιλοτικής εκείνης διοργάνωσης οδήγησε όπως ήταν φυσικό στο άνοιγμα του Bazart σε καλλιτέχνες και δημιουργούς έξω από τον στενό κύκλο των συνεργατών της M art. Η απήχηση της εκδήλωσης μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και σύντομα το Bazart καθιερώθηκε σαν ένα ετήσιο ραντεβού με ιδιαίτερη σημασία. Οι προηγούμενες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανώσεις όπως το «Κάνε μια Ευχή», τo  «Ελπίδα», το «MDA Hellas» το «Χαρά» και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.  Το 2007 η Μ art δημιούργησε το M art Space,  έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο καθώς και ένα πωλητήριο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας και έτσι φέτος διοργανώνει εκεί για πέμπτη φορά το ετήσιο Bazart της.

Στόχοι και πρόθεση

Η διοργάνωση του Bazart στοχεύει στην ανάδειξη και την προώθηση νέων καλλιτεχνών που συχνά δεν έχουν βρει ακόμη έναν δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό, και γι’ αυτό η επιμελήτρια της έκθεσης Ευγενία Ι. Μανωλιουδάκη αναζητά κάθε χρόνο καινούριους δημιουργούς που κοιτάζουν την τέχνη τους με ματιά ανανεωτική πέρα από κάθε στερεότυπο. Ο εμπλουτισμός του καλλιτεχνικού χάρτη με καινούριες αξιόλογες φωνές και η δυνατότητα σε πολλούς από αυτούς να εκθέσουν για πρώτη φορά, αποτελεί μια μικρή αλλά ουσιαστική προσφορά της M art προς νέους καλλιτέχνες που συχνά βρίσκονται απέναντι σε ένα κατεστημένο που τους αντιμετωπίζει με υπερβολικό δισταγμό.
Παράλληλα το γεγονός ότι τα εγκαίνια του Bazart γίνονται κάθε χρόνο σε μια περίοδο «εορταστική» και παραδοσιακά «καταναλωτική» στοχεύει στην προώθηση μιας νοοτροπίας που βλέπει την τέχνη ως ένα ουσιαστικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας και την προτείνει ως ιδανική εναλλακτική οδό σε μια στείρα καταναλωτική διάθεση και μια ανταλλαγή δώρων που στερούνται σημασίας ή ουσιαστικής «χρηστικότητας». 

Μ art Space

Εξέλιξη της πολύχρονης προσπάθειας της M art Manolioudakis να προσεγγίσει την τέχνη με μια διαφορετική ματιά πέρα από οποιοδήποτε στερεότυπο, ο χώρος τέχνης M art Space δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2007 σε ένα ριζικά αναδιαμορφωμένο παλιό αθηναϊκό διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου (Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου). Δίνοντας καινούρια, ριζικά διαφορετική ζωή σε έναν χώρο που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως κατοικία, έδρα εταιρίας και δικηγορικό γραφείο, το M art Space φιλοδοξεί να προσεγγίσει με την ίδια ανανεωτική νοοτροπία και την σύγχρονη τέχνη μέσα από περιοδικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο, πωλητήριο έργων τέχνης και μοναδικών κοσμημάτων κι αντικειμένων, φιλοδοξώντας να δώσει νόημα στο σλόγκαν «όχι απλά μια ακόμη γκαλερί».