Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Spring Xpress, στο Bios Main

Spring Xpress, στο Bios Main

H ομάδα Ω² παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Sprint Xpress», που είναι βασισμένη στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ

… στο Bios Main, από τις 21 Ιανουαρίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.


Μια παράσταση βασισμένη στο Ξύπνημα της Άνοιξης του Φρανκ Βέντεκιντ, έργο-σταθμό για την μεταβατική περίοδο από τον 19ο στον 20ο αιώνα, μια  θεατρική πράξη- καταγγελία  μέσω του έρωτα, του λυρισμού και της φαντασίας.


Πώς διατηρείς μια νέα γενιά αμόλυντη; Τι να ξεχάσεις και τι να επαναφέρεις όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί; Είναι η απομόνωση μια νέα αρχή; Μπορεί να γεφυρωθεί η σχέση ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω, ανάμεσα στους μεγάλους και τους μικρούς; Έστω ότι η “ηθική παγκόσμια τάξη” έχει θριαμβεύσει, ότι μπορούμε να οργανωθούμε σε προστατευμένες, μικρές, αυτόνομες και αγνές κοινωνίες, με θεμέλια την ευγένεια, την ηθική συγκρότηση, την κλασική παιδεία. Πρέπει να προστατευόμαστε ή να αποδεχτούμε   την ανθρώπινη φύση;


Στην παράσταση  Spring Χpress προβάλλεται το παρελθόν στο μέλλον, στη μεταβατική περίοδο από τον 21ο στον 22ο αιώνα, χρησιμοποιώντας λιτά σκηνικά μέσα, με άξονα τους ηθοποιούς, το σώμα , το λόγο και τη ζωντανή μουσική . Ένα επί σκηνής μανιφέστο της εξέγερσης, της νεότητας και της δύναμης για ζωή.


Μετάφραση: Γρηγόρης Λιακόπουλος
Δραματουργία/ σκηνοθετική επιμέλεια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σκηνοθεσία:  Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ηρώ Καρρά
Μουσική: Σταύρος Γιαννουλάδης, Απόστολος Κουτσιανικούλης 
Φωτογραφίες: Κάλλι Χαρόβα
Παίζουν: Ηρώ Καρρά, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σταύρος Γιαννουλάδης,  Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Χάρης Κρεμμύδας, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Θανάσης Ζερίτης, Νιόνια Μαλεφάκη, Αριστέα Σταφυλαράκη, Ελένη Κουτσιούμπα


Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Ομάδας Ω², της εταιρείας 4frontal και του BIOS.

Σχετικές ειδήσεις
Το Θωρηκτό, στο Bios
03.02.2017 17:21
Το Bios φιλοξενεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την παράσταση Το Θωρηκτό, η οποία βασίζεται σε ένα απόσπασμα από τη Μεθυσμένη πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία της Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου και του Βασίλη Βηλαρά.
Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία..., η παράσταση επιστρέφει στο Bios
21.12.2016 14:42
Έπειτα από την πρώτη παρουσίασή της στην κεντρική σκηνή του Bios πριν από ένα χρόνο ακριβώς, την οποία ακολούθησε μια επιτυχημένη διαδρομή στα Αισχύλεια 2016 της Ελευσίνας και στα Δημήτρια 2016 της Θεσσαλονίκης, η παράσταση της Αγγελικής Παπαθεμελή και της Σοφίας Κορώνη με τον ιδιαίτερο τίτλο “Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι καλή. Θα σφάξουμε το κουνέλι.” επανέρχεται στο Bios.Main για να συναντηθεί με το αθηναϊκό κοινό για 5 μόνο Δευτερότριτα, από τις 16 Ιανουαρίου 2017.
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Η Γη σε 100 Χρόνια, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Bios
06.10.2016 17:24
Το Bios.tesla main μας προσκαλεί στην performance της Δανάης Θεοδωρίδου, Η Γη σε 100 Χρόνια, η οποία θα παρουσιαστεί για 4 ημέρες, με 4 θεατές σε κάθε παράσταση, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.