Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Spring Xpress, στο Bios Main

Spring Xpress, στο Bios Main

H ομάδα Ω² παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Sprint Xpress», που είναι βασισμένη στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ

… στο Bios Main, από τις 21 Ιανουαρίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.


Μια παράσταση βασισμένη στο Ξύπνημα της Άνοιξης του Φρανκ Βέντεκιντ, έργο-σταθμό για την μεταβατική περίοδο από τον 19ο στον 20ο αιώνα, μια  θεατρική πράξη- καταγγελία  μέσω του έρωτα, του λυρισμού και της φαντασίας.


Πώς διατηρείς μια νέα γενιά αμόλυντη; Τι να ξεχάσεις και τι να επαναφέρεις όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί; Είναι η απομόνωση μια νέα αρχή; Μπορεί να γεφυρωθεί η σχέση ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω, ανάμεσα στους μεγάλους και τους μικρούς; Έστω ότι η “ηθική παγκόσμια τάξη” έχει θριαμβεύσει, ότι μπορούμε να οργανωθούμε σε προστατευμένες, μικρές, αυτόνομες και αγνές κοινωνίες, με θεμέλια την ευγένεια, την ηθική συγκρότηση, την κλασική παιδεία. Πρέπει να προστατευόμαστε ή να αποδεχτούμε   την ανθρώπινη φύση;


Στην παράσταση  Spring Χpress προβάλλεται το παρελθόν στο μέλλον, στη μεταβατική περίοδο από τον 21ο στον 22ο αιώνα, χρησιμοποιώντας λιτά σκηνικά μέσα, με άξονα τους ηθοποιούς, το σώμα , το λόγο και τη ζωντανή μουσική . Ένα επί σκηνής μανιφέστο της εξέγερσης, της νεότητας και της δύναμης για ζωή.


Μετάφραση: Γρηγόρης Λιακόπουλος
Δραματουργία/ σκηνοθετική επιμέλεια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σκηνοθεσία:  Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ηρώ Καρρά
Μουσική: Σταύρος Γιαννουλάδης, Απόστολος Κουτσιανικούλης 
Φωτογραφίες: Κάλλι Χαρόβα
Παίζουν: Ηρώ Καρρά, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σταύρος Γιαννουλάδης,  Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Χάρης Κρεμμύδας, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Θανάσης Ζερίτης, Νιόνια Μαλεφάκη, Αριστέα Σταφυλαράκη, Ελένη Κουτσιούμπα


Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Ομάδας Ω², της εταιρείας 4frontal και του BIOS.

Σχετικές ειδήσεις
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Η Γη σε 100 Χρόνια, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Bios
06.10.2016 17:24
Το Bios.tesla main μας προσκαλεί στην performance της Δανάης Θεοδωρίδου, Η Γη σε 100 Χρόνια, η οποία θα παρουσιαστεί για 4 ημέρες, με 4 θεατές σε κάθε παράσταση, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
The Notebook από τους Forced Entertainment στο Bios
04.01.2016 17:09
Το Bios φιλοξενεί τους Forced Entertainment οι οποίοι θα παρουσιάσουν την παράσταση The Notebook, βασισμένη στο βιβλίο της Ágota Kristóf.
«Λαβύρινθος» στο Bios
16.12.2015 15:22
Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015, το Bios παρουσιάζει μια παράσταση - ζωντανή εγκατάσταση με τίτλο «Λαβύρινθος».