Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

O Sister, στο Half Note Jazz Club

O Sister, στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους O Sister, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση

… για την αμερικανική μουσική των δεκαετιών ’20 και ’30, στις 28 Δεκεμβρίου 2012-3 Ιανουαρίου 2013.


Μια ιδιαίτερη μπάντα θα είναι μαζί μας την Πρωτοχρονιά στη σκηνή του Half Note, για επτά μοναδικές βραδιές, από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, μέχρι την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου.


Οι καταπληκτικοί O Sister είναι μία παρέα μουσικών αφοσιωμένοι στην Αμερικάνικη μουσική της δεκαετίας του 20’ και του 30’, τις χρυσές δεκαετίες της Dixie και του Swing.   Είναι μια προσπάθεια αναβίωσης του πνεύματος της εποχής της γέννησης της jazz πριν αυτή αρχίσει να θεωρείται από κάποιους διανοουμενίστικη ή και ελιτίστικη, όταν δηλ. η jazz  ήταν απλά η μουσική για χορό και διασκέδαση και παιζόταν στους δρόμους! Σ’ ένα περιβάλλον και μια συγκυρία δε, που κατά πολύ ταιριάζει με τη σημερινή αφού οι κοινωνικές αλλά και οι οικονομικές συνθήκες του τότε και του τώρα, μοιάζουν κατά ένα… σατανικό τρόπο! 


Οι εκ Σεβίλλης προερχόμενοι μουσικοί  στο τελευταίο τους άλμπουμ “Shout Sister” κάνουν ένα αφιέρωμα στις μυθικές και καινοτόμες για την εποχή τους Boswell Sisters,  που ως vocal group την δεκαετία του 20’ και του 30’ είχαν ταράξει την μουσική σκηνή με την διαφορετική προσέγγιση στην χρήση της αρμονίας και των φωνητικών δυνατοτήτων του σχήματος, αν και δεν έλαβαν ποτέ την αναγνώριση που άξιζαν. 


Δημιουργός και εμπνευστής των Ο Sister είναι η τραγουδίστρια Paula Padilla, η οποία παρά την χαώδη χρονική αλλά και φυσική απόσταση από την εποχή των αρχών του περασμένου αιώνα και της Νέας Ορλεάνης, έφτιαξε ένα σχήμα «εποχής», που ηχεί εξαιρετικά, έχει φοβερά φωνητικά και αποτυπώνει ανάγλυφα την περίοδο που αναφέρεται με φρεσκάδα, αυθορμητισμό  και απίστευτη σκηνική παρουσία.


Paula Padilla : φωνητικά
Helena Amado : φωνητικά
Marcos Padilla : φωνητικά
Matias Comino : κιθάρα
Camilo Bosso : κοντραμπάσο
Pablo Cabra :  τύμπανα

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!