Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

(Α) δύνατη συνθήκη, Βασίλης Βασιλακάκης - Βαγγέλης Γκόκας: Έκθεση στην TinT

(Α) δύνατη συνθήκη, Βασίλης Βασιλακάκης - Βαγγέλης Γκόκας: Έκθεση στην TinT

Η γκαλερί TinT παρουσιάζει την έκθεση «(Α) δύνατη συνθήκη» του Βασίλη Βασιλακάκη και Βαγγέλη Γκόκα από τις

12 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2013.


Ο Βασίλης Βασιλακάκης και ο Βαγγέλης Γκόκας επιστρέφουν στο χώρο της γκαλερί TinT μετά από έξι χρόνια, σε κοινή συνέκθεση με τον τίτλο (Α)ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ.

 


Οι δύο καλλιτέχνες και φίλοι, έχοντας κοινές αφετηρίες, συνεχίζουν το μεταξύ τους διάλογο στοχαζόμενοι πάνω σ’ αυτήν την ίδια την πράξη της ζωγραφικής, την (Α)δυνατότητα μιας επαρκούς και αναγκαίας συνθήκης ανάμεσα στην πραγματικότητα –με όποιο τρόπο την αντιλαμβάνεται κανείς- και τις αναπαραστάσεις της.

 


Με κοινή βάση εκκίνησης ταπεινές αναφορές, ελλειπτικές και απογυμνωμένες από την όποια αφηγηματικότητα, καθώς και τις τεχνικές και γλωσσικές διατυπώσεις, αντιμετωπίζουν το ανέφικτο της (ζωγραφικής) πράξης και την προδιαγραμμένη αποτυχία της νοηματοδότησης. Συμφωνούν εντέλει στον υπαρξιακό χαρακτήρα της ίδιας της δημιουργίας.

 


Οι εικόνες τους περιγράφουν έσχατες καταστάσεις - μια σειρά δηλαδή από στιγμιότυπα φαντασιακής και εμπειρικής έντασης που σχετίζονται άμεσα με τη λογική του ορίου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Greece/China/Greece: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin στη γκαλερί Art Prisma
23.05.2016 16:51
Η γκαλερί Art Prisma στον Πειραιά παρουσιάζει την έκθεση GREECE/CHINA/GREECE, του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαρίνας Κανακάκη.
Παρουσίες: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα στη γκαλερί Ευριπίδη
14.04.2016 10:35
Ο Βαγγέλης Ρήνας «επιστρέφει» στην Αθήνα μετά από τις μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία έξι χρόνια στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Here Is All There Is: έκθεση του Αλέξη Βασιλικού στη γκαλερί CAN
15.03.2016 12:30
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο “Here Is All There Is" ο Αλέξης Βασιλικός παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες οι οποίες τραβήχτηκαν από το 1995 έως και το 2015.
Study Room: The state of things: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί The Breeder
24.12.2015 16:25
H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 την έκθεση Study Room: The State of Things σε συντονισμό του καλλιτέχνη Βαγγέλη Βλάχου. Συμμετέχουν οι Γιώτα Ιωαννίδου, Νατάσα Μπιζά και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου.