Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Oper(o) - Η συμμορία της χαμένης μιλιάς στο Μουσείο Μπενάκη

Oper(o) - Η συμμορία της χαμένης μιλιάς στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο εστιατόριό του, τους Oper(o) σε μια διαφορετική μουσική βραδιά το Σάββατο …


22 Δεκεμβρίου 2012.


Οι Oper(O) πειραματίζονται και παίζουν με τη φόρμα της όπερας και τα πέντε βασικά της στοιχεία, τη μουσική, το θέατρο, την κίνηση, την εικόνα και το τραγούδι για να ανακαλύψουν νέες ισορροπίες ανάμεσά τους. Προέρχονται από διαφορετικούς χώρους των παραστατικών τεχνών, πιστεύουν στην καλλιτεχνική συνεργασία και τους ενώνει ο κοινός προβλήματισμός για τη θέση της όπερας και της τέχνης στη σημερινή κοινωνία.

 

Στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζουν ένα παραμύθι που συναντιέται με τα παιδιά για να τους θυμίσει ότι τα καλύτερα ταξίδια τα κάνουμε με τη φαντασία.


Η συμμορία των Oper(O) έγραψε ένα παραμύθι για να το διηγηθεί όπου βρει μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και ένα τσούρμο πιτσιρίκια! Οι Oper(O) αφηγούνται, τραγουδούν και παίζουν μουσική, θέλοντας με τα πιο απλά και διαχρονικά μέσα να δημιουργήσουν ατμόσφαιρες γεμάτες συναισθήματα.

 

"Η Άρια μιλούσε απ'το πρωί που ξύπναγε μέχρι το βράδυ που πήγαινε να κοιμηθεί. Μα ακόμα και στον ύπνο της παραμιλούσε. Όταν έπαιζε κρυφτό, πάντα έχανε γιατί την πρόδιδε η φωνή της. Να σας πω ακόμα, ότι πολλές φορές την ώρα του φαγητού, κινδύνεψε να πνιγεί στην προσπάθειά της να καταπιεί και να μιλήσει ταυτόχρονα. Ώσπου μια νύχτα..."


Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη
 

Σχετικές ειδήσεις
Η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη
09.11.2016 16:24
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με το θεματικό κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.
Η Baroque Project Orchestra στο Μουσείο Μπενάκη
09.02.2016 10:40

Οι «Εκλεκτικές Συγγένειες» είναι η τρίτη συναυλία της ορχήστρας Baroque Project Orchestra από τον Ιούνιο του 2015 και η πρώτη για το 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη.
I love Athens …at Christmas Time στο Μουσείο Μπενάκη
15.12.2015 15:41
Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία I love Athens …at Christmas Time με την Underground Youth Orchestra και την Έλλη Πασπαλά.