Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το «CLAUDE DEBUSSY, la 

musique à moi», μια εορταστική μουσικοθεατρική παράσταση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη που άλλαξε την πορεία της μουσικής. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 21.00.

Μάνια Παπαδημητρίου | αφήγηση, σκηνική επιμέλεια
Ναταλία Γεράκη | φλάουτο, concept, κείμενα
Μυρσίνη Μαργαρίτη | φωνή
Διονύσης Μαλλούχος | πιάνο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική. Φέτος ≪οικοδεσπότης≫ ο Claude Debussy, ο συνθέτης που άνοιξε την πόρτα της μουσικής στον 20ο αιώνα.

Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος, παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική παράσταση για τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννηση του ιμπρεσιονιστή συνθέτη. Μερικά από τα σημαντικότερα έργα του (Πελλέας & Μελισάνθη, Πρελούδιο στο απομεσήμερο ενός Φαύνου, Children’s corner, Clair de lune), αλλά και οι σχέσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του (οι ποιητές Baudelaire, Verlaine, Mallarme, οι ταραχώδεις φιλίες του, η ιδιαίτερη σχέση με τον Maurice Ravel, οι γυναίκες που τον αγάπησαν, η λατρεμένη κόρη Chouchou) ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης προς τιμήν του πρώτου ”μοντέρνου” συνθέτη.

Υπό την αιγίδα
Institut Français de Grèce

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.