Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

The Path - solo performance της Εύας Πυρνοκόκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

The Path - solo performance της Εύας Πυρνοκόκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει τη solo performance της Εύας Πυρνοκόκη από τις

9 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2013.

Σε μία διαδρομή προς την αναζήτηση της προσωπικής και συλλογικής ελευθερίας προκαλεί τον θεατή η performance «The Path», διερευνώντας τα όρια μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής φυλακής. Το σώμα κουβαλώντας ένα κλουβί διηγείται, μεταφέρεται, περπατάει, διανύει ατελείωτες διαδρομές στο εσωτερικό και αστικό τοπίο και αποκαλύπτεται μέσα από σύμβολα, ήχους και εικόνες. Στόχος της παράστασης είναι να δώσει χώρο και χρόνο στο θεατή να ακολουθήσει τη δική του παράλληλη διαδρομή και να ερμηνεύσει τη δική του προσωπική φυλακή.


Η ιστορία τους αρχίζει κάτω στο έδαφος, με βήματα. Τα βήματα είναι ο αριθμός, αλλά ένας αριθμός που δεν σχηματίζει σειρά. Δεν μπορούμε να τον μετρήσουμε, επειδή η κάθε μονάδα του έχει ποιοτικό χαρακτήρα: ένα ύφος απτικής πρόσληψης και κιναισθητικής ιδιοποίησης. Η συνεχής, βοερή τους κίνηση συγκροτείται από αναρίθμητες ενικότητες. Τα βήματα διαπλέκονται πλάθοντας χώρους. Υφαίνοντας τόπους.

Μισέλ Ντε Σερτώ
Η Μιλιά των χαμένων βημάτων

ΣκηνοθεσίαΧορογραφία - Ερμηνεία: Εύα Πυρνοκόκη
Video: Γαβριέλα Γερολέμου, Κατερίνα Τζόβα
Sound Artist: Νίκος Κυριαζόπουλος
Εικαστική Επιμέλεια - Κοστούμια: Εύα Πυρνοκόκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14
Τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ στάσεις: Άγιος Νικόλαος και Βικτώρια

 

Σχετικές ειδήσεις
Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;, μια 24ωρη performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
05.10.2016 13:54
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μία 24ωρη performance, με τίτλο Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
Visions-V_Ideas, Performances: 3rd Edition στο Beton 7
27.06.2016 15:23
Από τις 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016, και για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη με το βλέμμα της Εύας Νάθενα
12.04.2016 12:37
Το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της εικαστικού Εύας Νάθενα.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.