Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

The Path - solo performance της Εύας Πυρνοκόκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

The Path - solo performance της Εύας Πυρνοκόκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει τη solo performance της Εύας Πυρνοκόκη από τις

9 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2013.

Σε μία διαδρομή προς την αναζήτηση της προσωπικής και συλλογικής ελευθερίας προκαλεί τον θεατή η performance «The Path», διερευνώντας τα όρια μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής φυλακής. Το σώμα κουβαλώντας ένα κλουβί διηγείται, μεταφέρεται, περπατάει, διανύει ατελείωτες διαδρομές στο εσωτερικό και αστικό τοπίο και αποκαλύπτεται μέσα από σύμβολα, ήχους και εικόνες. Στόχος της παράστασης είναι να δώσει χώρο και χρόνο στο θεατή να ακολουθήσει τη δική του παράλληλη διαδρομή και να ερμηνεύσει τη δική του προσωπική φυλακή.


Η ιστορία τους αρχίζει κάτω στο έδαφος, με βήματα. Τα βήματα είναι ο αριθμός, αλλά ένας αριθμός που δεν σχηματίζει σειρά. Δεν μπορούμε να τον μετρήσουμε, επειδή η κάθε μονάδα του έχει ποιοτικό χαρακτήρα: ένα ύφος απτικής πρόσληψης και κιναισθητικής ιδιοποίησης. Η συνεχής, βοερή τους κίνηση συγκροτείται από αναρίθμητες ενικότητες. Τα βήματα διαπλέκονται πλάθοντας χώρους. Υφαίνοντας τόπους.

Μισέλ Ντε Σερτώ
Η Μιλιά των χαμένων βημάτων

ΣκηνοθεσίαΧορογραφία - Ερμηνεία: Εύα Πυρνοκόκη
Video: Γαβριέλα Γερολέμου, Κατερίνα Τζόβα
Sound Artist: Νίκος Κυριαζόπουλος
Εικαστική Επιμέλεια - Κοστούμια: Εύα Πυρνοκόκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14
Τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ στάσεις: Άγιος Νικόλαος και Βικτώρια

 

Σχετικές ειδήσεις
I Am A Karate American Egg: εικαστική performance στο Beton 7
21.02.2017 10:45
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την περφόρμανς των εικαστικών Μαρία Γλύκα, Βασίλη Βλασταρά και Jim Hobbs με τον τίτλο: I Am A Karate American Egg (Make America Great Again).
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στο Venice International Performance Art Week
13.12.2016 15:36
Στη Βενετία, στο Palazzo Mora, βρίσκεται ήδη το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016 υποστηρίζοντας το Venice International Performance Art Week και συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο «Το ‘Όνειρο της Αντιγόνης. Performance Art στην Ελλάδα μεταξύ της δεκαετίας του '70 και σήμερα» με έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου από τις συλλογές του.
Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;, μια 24ωρη performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
05.10.2016 13:54
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μία 24ωρη performance, με τίτλο Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη με το βλέμμα της Εύας Νάθενα
12.04.2016 12:37
Το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της εικαστικού Εύας Νάθενα.