Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανατολίτικης χορευτικής κουλτούρας και τέχνης στη Θεσσαλονίκη

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανατολίτικης χορευτικής κουλτούρας και τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Η LDB Productions σας προσκαλεί στο 2ο διεθνές Φεστιβάλ Ανατολίτικης χορευτικής κουλτούρας και τέχνης στη Θεσσαλονίκη …

που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2012.


Σ’ αυτό το Φεστιβάλ σας δίνεται  η δυνατότητα να μάθετε κάποια από τα βασικά είδη αυτού του χορού και να πάρετε πολλές πολιτιστικές πληροφορίες.


Κατά τη διάρκεια του, θα διεξαχθούν σεμινάρια χορού από διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους του είδους, τους οποίους θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε επί σκηνής την
 

Τρίτη στις 18 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σοφούλη
στην Καλαμαριά σε μια φαντασμαγορική παράσταση ..!!

 

Τα σεμινάρια χορού θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Νάμα (Λασκαράτου 4 περιοχή Ποσειδώνειο )
Τα σεμινάρια θα έχουν ως κυρίαρχο θέμα τον Ανατολίτικο χορό σε συνδυασμό με άλλα έίδη όπως: Flamenco, Jazz, Burlesque, Modern.


Την παράσταση θα πλαισιώσουν Έλληνες καλλιτέχνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.


Η μαγεία της Ανατολής μέσα από μια παράσταση χορού, που σκοπό έχει να συστήσει την  κουλτούρα και την τέχνη του χορού της κοιλιάς, στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Ενός χορού, που στις απαρχές του, πριν χιλιάδες χρόνια ήταν χορός της γονιμότητας.


Ξεκίνησε στην Αίγυπτο και με τη μετανάστευση εξαπλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο.


Η  αιγυπτιακή κουλτούρα παραμένει κυρίαρχο στοιχείο αυτού του χορού (ο οποίος εμπεριέχει πολλά διαφορετικά είδη) αν και τα τελευταία  χρόνια έχει εκμοντερνιστεί και αναβαθμιστεί συνδυάζοντας και προσθέτοντας πολλά στοιχεία κλασικού χορού.


Η κουλτούρα, τα φολκλορικά στοιχεία και τέλος το πάντρεμα με το κλασικό μπαλέτο, του έχουν δώσει τη σημερινή του μορφή και υπόσταση, η οποία μπορεί να μεταφερθεί σε μία θεατρική σκηνή .


Η τουρκική κουλτούρα και παράδοση είναι συνυφασμένη επίσης με αυτό το είδος χορού.   


Η Ελλάδα είναι το σύνορο του ανατολικού και του δυτικού κόσμου, οπότε οι επιρροές από την κουλτούρα της γειτονικής χώρας είναι πολλές σε αυτό το είδος χορού ,το οποίο μπορούν να χορέψουν όλες οι γυναίκες , ανεξαρτήτου ηλικίας  και σωματικής διάπλασης.

Συντελεστές: Αzaad Kaan, Katalin Schafer, Stella Zahir, Asrai and Group, Mika, Lia Verra Group.

 

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Τρόμου: Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ επιστρέφει!
20.02.2017 12:52
Για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival - ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στους φίλους του τρόμου και όχι μόνο, ανανεωμένο και έτοιμο για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, με τέσσερις ακόμα πόλεις, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τη Ρόδο και το Ηράκλειο, να προστίθενται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τα τείχη τους, έτοιμες να το υποδεχτούν.
Athens Digital Arts Festival 2017: Παράταση Υποβολής
01.02.2017 16:47
Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας - Athens Digital Arts Festival (ADAF), διερευνώντας το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, καλεί την καλλιτεχνική κοινότητα να υποβάλει τις προτάσεις της υπό τη θεματική #PostFuture. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το ADAF 2017 παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα.
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης ξεκινά στο Εργαστήρι Μαιρηβή
21.09.2016 15:30
Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνει για 4η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης. Στο φεστιβάλ, κάθε μήνα, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετική γωνιά του κόσμου, παρουσιάζει και επικοινωνεί, ψυχαγωγεί και εμπνέει, ως φορέας μιας ξεχωριστής τέχνης αλλά και πολιτισμού, μικρούς και μεγάλους θεατές.
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
15.06.2016 13:43
Το “2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου”, κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα, επιστρέφει στις 16 Ιουλίου, στο νησί που είναι συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας εικαστικά δρώμενα, λόγω του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, του Μουσείου Κυδωνιέως αλλά και της Καϊρείου βιβλιοθήκης.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ
02.03.2016 17:07
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.