Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Ερωτικά γράμματα, στο θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα

Ερωτικά γράμματα, στο θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα

Το θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα στο Νέο Φάληρο, θα φιλοξενήσει το έργο του A.R.Gurney με τίτλο «Ερωτικά γράμματα»…

… από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012.


Εξαιρετικά τρυφερό και ανθρώπινο έργο , δίνει την ευκαιρία στους δυο ηθοποιούς (Κάρμεν Ρουγγέρη και Νίκο Δαφνή) για ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας.


Μετάφραση : Μαρλέν Γεωργιάδη         
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Γάλλιας
Σκηνοθεσία , σκηνική επιμέλεια: Νίκος Δαφνής


Ένα άντρας και μια γυναίκα.
Και δεκάδες γράμματα που ανταλλάσσουν στο διάστημα μιας 50ετίας (1937-1987).


Μέσα απ’ αυτά (και μόνο) ο θεατής θα παρακολουθήσει τη ζωή τους από τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα, μέχρι την ενηλικίωση, την σταδιοδρομία, την καριέρα και το ερωτικό πάθος, που κάποια στιγμή θα βιώσουν, έστω και  καθυστερημένα. Επιστολές, σημειώματα, κάρτες, τηλεγραφήματα, αλλά και ζωγραφιές, που συνθέτουν με τρόπο αριστουργηματικό το παζλ μιας ολόκληρης ζωής .


Εκείνος μικροαστός, σοβαρός, αυτοδημιούργητος, διακεκριμένος δικηγόρος και ανερχόμενος πολιτικός (γερουσιαστής του «συντηρητικού» κόμματος).  Εκείνη, πάμπλουτη αριστοκράτισσα, μποέμ ζωγράφος με διεθνή καριέρα, ευάλωτη σε κάθε αδυναμία, αυτοκαταστροφική και έτοιμη να τα διαλύσει όλα για ένα «θέλω».


Με μαεστρία ο Gurney, «κεντάει» (με ακρίβεια στη λεπτομέρεια) αυτό το "ιδιαίτερο» θεατρικό έργο, όπου πλοκή, καταστάσεις και συναισθήματα  δεν «παρασταίνονται», αλλά διαβάζονται, σε γράμματα που ο ένας έχει στείλει στον άλλο, με τέτοιο τρόπο που να συνεπαίρνουν και τον πιο επιφυλακτικό θεατή και να τον κάνουν να θυμηθεί – ίσως – τη δική του προσωπική ρομαντική ιστορία, «σκαλίζοντας» μνήμες και ευαισθησίες από καιρό θαμμένες.


Ίσως γι’ αυτό, τα «Ερωτικά γράμματα» παίζονται με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έχουν ερμηνευτεί από πολύ σημαντικούς ηθοποιούς (Elisabeth Taylor, Sigourney Weaver, Christopher Reeve, Peter Folk κ.ά).
 

Σχετικές ειδήσεις
Πόθοι κάτω από τις λεύκες, του Ευγένιου Ο 'Νηλ στο Εθνικό Θέατρο
02.01.2017 15:50
Το Εθνικό Θέατρο μετά από 80 χρόνια ανεβάζει ξανά, στην Κεντρική Σκηνή, το αριστούργημα του Ευγένιου Ο΄Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και μουσική της Ελένης Καραΐνδρου
Πέντε σιωπές, της Σίλα Στίβενσον, για 3η χρονιά στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
29.09.2016 11:24
Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα παρουσιάζει για 3ο χρόνο το έργο της Shelagh Stephenson, Πέντε σιωπές.
Καυτή σούπα σε υπόγειο: μια μουσικοθεατρική παράσταση στις 1002 Νύχτες
07.03.2016 13:12
Ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης παρουσιάζει την παράσταση «Καυτή σούπα σε υπόγειο», ένα έργο βασισμένο στα βιβλία του “Καυτή Σούπα” και “Υπόγειος” (συνδημιουργία με τον Αλέξανδρο Σικιαρίδη), που κυκλοφόρησαν το 2007 (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) και 2013 (εκδ. Τόπος) αντίστοιχα.
Κάτω Κόσμος για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Άλλοτε
16.02.2016 15:27
Το Θέατρο του Άλλοτε παρουσιάζει από τις 3 Μαρτίου 2016 την παράσταση – εμπειρία Κάτω Κόσμος σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου.
Sex Cells της Anna Longaretti από την ομάδα Γέφυρα στο θέατρο Πόλη
16.02.2016 12:34
Η Ομάδα Γέφυρα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αγγλική κωμωδία της Anna Longaretti «Sex cells» (Τα μωρά της Αφροδίτης) από τις 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Θέατρο ΠΟΛΗ.