Το θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα στο Νέο Φάληρο, θα φιλοξενήσει το έργο του A.R.Gurney με τίτλο «Ερωτικά γράμματα»…

… από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012.

Εξαιρετικά τρυφερό και ανθρώπινο έργο , δίνει την ευκαιρία στους δυο ηθοποιούς (Κάρμεν Ρουγγέρη και Νίκο Δαφνή) για ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας.

Μετάφραση : Μαρλέν Γεωργιάδη         
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Γάλλιας
Σκηνοθεσία, σκηνική επιμέλεια: Νίκος Δαφνής

Ένα άντρας και μια γυναίκα.
Και δεκάδες γράμματα που ανταλλάσσουν στο διάστημα μιας 50ετίας (1937-1987).

Μέσα απ’ αυτά (και μόνο) ο θεατής θα παρακολουθήσει τη ζωή τους από τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα, μέχρι την ενηλικίωση, την σταδιοδρομία, την καριέρα και το ερωτικό πάθος, που κάποια στιγμή θα βιώσουν, έστω και  καθυστερημένα. Επιστολές, σημειώματα, κάρτες, τηλεγραφήματα, αλλά και ζωγραφιές, που συνθέτουν με τρόπο αριστουργηματικό το παζλ μιας ολόκληρης ζωής.

Εκείνος μικροαστός, σοβαρός, αυτοδημιούργητος, διακεκριμένος δικηγόρος και ανερχόμενος πολιτικός (γερουσιαστής του «συντηρητικού» κόμματος).  Εκείνη, πάμπλουτη αριστοκράτισσα, μποέμ ζωγράφος με διεθνή καριέρα, ευάλωτη σε κάθε αδυναμία, αυτοκαταστροφική και έτοιμη να τα διαλύσει όλα για ένα «θέλω».

Με μαεστρία ο Gurney, «κεντάει» (με ακρίβεια στη λεπτομέρεια) αυτό το “ιδιαίτερο» θεατρικό έργο, όπου πλοκή, καταστάσεις και συναισθήματα  δεν «παρασταίνονται», αλλά διαβάζονται, σε γράμματα που ο ένας έχει στείλει στον άλλο, με τέτοιο τρόπο που να συνεπαίρνουν και τον πιο επιφυλακτικό θεατή και να τον κάνουν να θυμηθεί – ίσως – τη δική του προσωπική ρομαντική ιστορία, «σκαλίζοντας» μνήμες και ευαισθησίες από καιρό θαμμένες.

Ίσως γι’ αυτό, τα «Ερωτικά γράμματα» παίζονται με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έχουν ερμηνευτεί από πολύ σημαντικούς ηθοποιούς (Elisabeth Taylor, Sigourney Weaver, Christopher Reeve, Peter Folk κ.ά).