Η Παιδική-Νεανική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Ελληνική Θεαμάτων συνδιοργανώνουν δυο συναυλίες με τίτλο «Χίλιες και Μία… Νότες» στο Παλλάς

… στις 22 και 29 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00.

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ (ΠΝΟ) και η Ελληνική Θεαμάτων σας προσκαλούν σε μια μουσική περιπλάνηση στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από τα έργα μεγάλων μουσουργών. Έργα λουσμένα στη μαγεία των παραμυθιών, από την Νύχτα στο φαλακρό Βουνό του Mussorgsky και τον Πέτρο και τον Λύκο του Prokofiev στην  Κάρμεν του Bizet και το Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο μαγικός περίπατος συνεχίζεται μέσα από κινηματογραφικές μουσικές, μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Την «Ορχήστρα των Θαυμάτων», όπως βάφτισε ο Τύπος αυτό το μοναδικό ορχηστρικό σύνολο το βραβευμένο από την UNESCO για την παιδαγωγική και καλλιτεχνική του προσφορά, ίδρυσε και διευθύνει η κορυφαία σολίστα και διδάσκαλος Νίνα Πατρικίδου. Από το 1995 η ΠΝΟ εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και συνέπραξε με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως οι L. Mordkovich, S. Kravchenko, H. Zack, Ντ. Μπακοπούλου, Λ. Καλαφάτη, Α. Κοντογεωργίου, Μ. Πλέσσα, Emma Shaplin, κ.α.

Την ΠΝΟ πλαισιώνουν η σοπράνο Βάγια Κωφού, η Νατάσσα Πασχάλη και η Άννα Σακαλή στην αφήγηση, ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο.