Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

6 βύσσινα στον κήπο, στο θέατρο Επί Κολωνώ

6 βύσσινα στον κήπο, στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «6 βύσσινα στον κήπο» της ομάδας σύρμα

… από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.


Μερικά λόγια για το έργο:

Μία performance που θέλει να γίνει παράσταση. Μια μεγάλη συγνώμη στον Άντον. Ένας πλειστηριασμός όπου πουλιέται το κάθε τι. Ένα κτήμα στη Φυλακωπή. Ο Κυρ- Θοδωρής που σιχαίνεται τα Πορτογαλικά. Ένα κιβώτιο βυσσινάδες. Εξήντα πλαστά χαρτονομίσματα. Η κρίση. Ο Φόβος. Ο Έρωτας. Ο Νίτσε…Μια κωμωδία που τόσα χρόνια θεωρείται δράμα.
Με αφορμή το έργο Ο Βυσσινόκηπος του Αντόν Τσέχωφ , πέντε χαρακτήρες παρατηρούν, σχολιάζουν, θυμούνται και ονειρεύονται μέσα από τον εαυτό τους στο εδώ και τώρα μιας παράστασης, αλλά και γλιστρώντας ερήμην τους στις  ιδιοσυγκρασίες των ηρώων του έργου.


Οι συντελεστές:
Την σύλληψη, την σκηνοθεσία και την κίνηση υπογράφει η Φιλιώ Λούβαρη,  τα κείμενα έγραψε η ομάδα σύρμα, αλλά υπάρχουν και αποσπάσματα από τα έργα . Ο Βυσσινόκηπος και Ο Γλάρος του Αντόν Π. Τσέχωφ.
Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Κώστας Μπλουγουράς και τα κοστούμια η Ιωάννα Μπούρα
   
   
Βιογραφικό Ομάδας:
H ομάδα σύρμα* ιδρύθηκε το 2009 από την Βίκη Καλπάκα και τη Φιλιώ Λούβαρη. Σκοπός της είναι σκηνική συνύπαρξη του χορού με το θέατρο, σε μια απόπειρα να χρησιμοποιηθεί ένας ειλικρινής και ανεπιτήδευτος τρόπος σκηνικής αναπαράστασης, για να πούμε ό, τι μπορεί να ειπωθεί και να χορέψουμε τα υπόλοιπα...


Μέλη της είναι οι ηθοποιοί Νίνα Αδαμοπούλου και Γιώργος Γερωνυμάκης, ο μουσικός Γιώργος Καβουράκης, και η ενδυματολόγος - θεατρολόγος Ιωάννα Μπούρα.


Προηγούμενες παραγωγές:
δύο ιστορίες (2009), Πανδοχείο Πεσσόα  (2010), Αγαπητέ αγαπημένε (2010 -2012), 0,2 (θύλαξ)  (2011 / συμπαραγωγή με την ομάδα ρήξη οκλαδόν).


Η παράσταση 6 βύσσινα στον κήπο πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή work in progress στο Bob Theatre Festival 2012 στο Bios. Η τωρινή της εκδοχή είναι το δεύτερο σχεδίασμά της, και έπεται συνέχεια…


*Σύρματα ονομάζονται στη Μήλο οι θέσεις φύλαξης μικρών σκαφών (για βάρκες), σκαμμένες στους ηφαιστειακούς τόφφους (σαν σπηλιές), δίπλα στη θάλασσα.


ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Κινησιολογία: Φιλιώ Λούβαρη
Κείμενα: Ομάδα σύρμα και αποσπάσματα από τα έργα Ο Βυσσινόκηπος και Ο Γλάρος του Αντόν Π. Τσέχωφ
Κοστούμια:    Ιωάννα Μπούρα
Φωτισμοί:    Κώστας Μπλουγουράς
Φωτογραφία αφίσας:    Μυρτώ Αποστολίδου/La poupée

   
Παίζουν οι ηθοποιοί:    Νίνα Αδαμοπούλου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιώργος Καβουράκης, Αγράμπελη Κινή, Φιλιώ Λούβαρη
Φωνή Φιρς:    Ιβάν Μαστερόπουλος
Έκτακτη συμμετοχή:     Δήμητρα Καλεσιάκη, Δημήτρης Πίσσας, Χρήστος Ζάκας.

Σχετικές ειδήσεις
Στη σιωπή, του Δημήτρη Λέντζου, για 2η χρονιά στο Θέατρο Επί Κολωνώ
12.10.2016 13:13
Η παράσταση «Στη σιωπή» του Δημήτρη Λέντζου που στο πρώτο της ανέβασμα τη θεατρική σεζόν που πέρασε, αγαπήθηκε απ’ τους θεατές κι επαινέθηκε απ’ τους κριτικούς, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ από τις 22 Οκτωβρίου 2016.
Το τσίμπημα της σφήκας από την ομάδα Rapel στο Θέατρο Επί Κολωνώ
30.09.2016 14:58
Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival και έπειτα από τη διάκρισή της, η παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» της ομάδας Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, επιστρέφει στο BlackBox του Θεάτρου Επί Κολωνώ από τις 14 Οκτωβρίου.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.