Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα βρεθεί στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, όπου και θα αφηγηθεί την πρώτη ιστορία…

… από το βιβλίο της «Άλλο και τούτο», που φέρει τον τίτλο «Βάγια Κουκουβάγια», το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00.

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου αφηγείται, μαζί με εικόνες και ήχους του δάσους, την πρώτη ιστορία από το βιβλίο της «ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ!» με τίτλο «Βάγια Κουκουβάγια». Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά τρία παραμύθια που απαρτίζουν το βιβλίο. Τρία παραμύθια που βλέπουν το διαφορετικό με διαφορετικό τρόπο. Η υιοθεσία, η αγάπη των φαινομενικά αταίριαστων, η αφοσίωση στην τέχνη είναι οι θεματικοί άξονες, ενώ και τα τρία παραμύθια προτείνουν μια γραφή μυητική στην ποιητική έκφραση με ρυθμούς και εσωτερικές ρίμες.

Βιογραφικά στοιχεία Ιουλίτας Ηλιοπούλου:
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στην Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Γράφει ποίηση,δοκίμια και παραμύθια.

Έχουν εκδοθεί, έξι  ποιητικά της βιβλία: Καλούς Ενιαυτούς Μάρκο (1987), Δίγαμμα (1992,) Ευχήν Οδυσσεί (1997), Από το Ένα στο Δύο (2000), «11 τόποι για 1 καλοκαίρι» (2007 ), Το Σπίτι (2012), τρία  παιδικά παραμύθια, «Τι Ζητάει ο Ζήνων;»( 2004, κρατικό βραβείο παιδικού βιβλίου), «Η Πράσινη Σκουφίτσα»( 2008), «Άλλο και τούτο»(2012), η μετάφραση της στο έργο του P.B. Shelley Υπεράσπιση της Ποίησης (1996),όλα από τις εκδόσεις ύψιλον / βι-βλία ,καθώς και το δοκίμιο «Η Κούκλα» (2008, εκδ. Ίκαρος)

Έχει γράψει τα ποιητικά κείμενα στα μουσικά έργα του Γιώργου Κουρουπού: Το καράβι του Έλατου (2000) και Ιοκάστη (2002), που παρουσιάστηκε στο θέατρο του Ευρωπαϊκού κέντρου Δελφών.

Τα παραμύθια της «Τι Ζητάει ο Ζήνων;» και «Η Πράσινη Σκουφίτσα» σε μουσική Άλκη Μπαλτά και Γιώργου Κουρουπού αντίστοιχα παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και αλλού.

Παράλληλα με την ποίηση γράφει δοκίμια-μελετά το έργο του Οδυσσέα Ελύτη και έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες γι’ αυτό -επιμελείται εκδόσεις βιβλίων- πρόσφατες εκδόσεις ,Οδυσσέας Ελύτης, Ο ναυτίλος του Αιώνα,(εκδ.Ίκαρος) και Συν τοις άλλοις,(εκδόσεις ύψιλον/βιβλία).

Επί δεκατρία χρόνια συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στη δημιουργία προγραμμάτων λόγου και μουσικής.

Με τον Σπύρο Σακκά και τον Γιώργο Κουρουπό παρουσιάζουν μουσικά προγράμματα βασισμένα στην ποίηση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε CD-βιβλίο, ένα πρόγραμμά τους αφιερωμένο στην ποίηση του Ελύτη με τον τίτλο «Με το λύχνο του άστρου» (εκδόσεις ύψιλον/ βιβλία).