Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Αφήγηση παραμυθιών από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Αφήγηση παραμυθιών από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα βρεθεί στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, όπου και θα αφηγηθεί την πρώτη ιστορία…

… από το βιβλίο της «Άλλο και τούτο», που φέρει τον τίτλο «Βάγια Κουκουβάγια», το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00.


Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου αφηγείται, μαζί με εικόνες και ήχους του δάσους, την πρώτη ιστορία από το βιβλίο της «ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ!» με τίτλο «Βάγια Κουκουβάγια». Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά τρία παραμύθια που απαρτίζουν το βιβλίο. Τρία παραμύθια που βλέπουν το διαφορετικό με διαφορετικό τρόπο. Η υιοθεσία, η αγάπη των φαινομενικά αταίριαστων, η αφοσίωση στην τέχνη είναι οι θεματικοί άξονες, ενώ και τα τρία παραμύθια προτείνουν μια γραφή μυητική στην ποιητική έκφραση με ρυθμούς και εσωτερικές ρίμες.


Βιογραφικά στοιχεία Ιουλίτας Ηλιοπούλου:
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στην Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών.


Γράφει ποίηση,δοκίμια και παραμύθια.


Έχουν εκδοθεί, έξι  ποιητικά της βιβλία: Καλούς Ενιαυτούς Μάρκο (1987), Δίγαμμα (1992,) Ευχήν Οδυσσεί (1997), Από το Ένα στο Δύο (2000), «11 τόποι για 1 καλοκαίρι» (2007 ), Το Σπίτι (2012), τρία  παιδικά παραμύθια, «Τι Ζητάει ο Ζήνων;»( 2004, κρατικό βραβείο παιδικού βιβλίου), «Η Πράσινη Σκουφίτσα»( 2008), «Άλλο και τούτο»(2012), η μετάφραση της στο έργο του P.B. Shelley Υπεράσπιση της Ποίησης (1996),όλα από τις εκδόσεις ύψιλον / βι-βλία ,καθώς και το δοκίμιο «Η Κούκλα» (2008, εκδ. Ίκαρος)


Έχει γράψει τα ποιητικά κείμενα στα μουσικά έργα του Γιώργου Κουρουπού: Το καράβι του Έλατου (2000) και Ιοκάστη (2002), που παρουσιάστηκε στο θέατρο του Ευρωπαϊκού κέντρου Δελφών.


Τα παραμύθια της «Τι Ζητάει ο Ζήνων;» και «Η Πράσινη Σκουφίτσα» σε μουσική Άλκη Μπαλτά και Γιώργου Κουρουπού αντίστοιχα παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και αλλού.


Παράλληλα με την ποίηση γράφει δοκίμια-μελετά το έργο του Οδυσσέα Ελύτη και έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες γι’ αυτό -επιμελείται εκδόσεις βιβλίων- πρόσφατες εκδόσεις ,Οδυσσέας Ελύτης, Ο ναυτίλος του Αιώνα,(εκδ.Ίκαρος) και Συν τοις άλλοις,(εκδόσεις ύψιλον/βιβλία).


Επί δεκατρία χρόνια συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στη δημιουργία προγραμμάτων λόγου και μουσικής.


Με τον Σπύρο Σακκά και τον Γιώργο Κουρουπό παρουσιάζουν μουσικά προγράμματα βασισμένα στην ποίηση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε CD-βιβλίο, ένα πρόγραμμά τους αφιερωμένο στην ποίηση του Ελύτη με τον τίτλο «Με το λύχνο του άστρου» (εκδόσεις ύψιλον/ βιβλία).

Σχετικές ειδήσεις
Απόκριες με την
23.01.2017 16:44
Η TEXNIS GENESIS με την 15ετή εμπειρία της στα θεάματα για παιδιά ετοίμασε και θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου την θεατρική παράσταση «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ» σε θεατρική μεταφορά κσι σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου σε μια θεαματική παραγωγή που συνδυάζει ηθοποιούς με κούκλες και μάπετς.
Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, ξανά στο Μέγαρο Μουσικής
13.01.2017 17:22
Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, Ο Πέτρος και ο Λύκος και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» σε αφήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τη συνοδεία των Μουσικών της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη βραβευμένη αρχιμουσικό Ζωή Ζενιώδη, συνεχίζουν λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για δύο ακόμα παραστάσεις την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Ο Πινόκιο στη Σαλαμίνα!
08.07.2016 12:59
Συνεχίζοντας την μακρόχρονη πορεία και το ποικίλο ρεπερτόριο του ο Σπύρος Ιωάννου σε συνεργασία με την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ανεβάζουν ένα από τα πιο γνωστά κλασσικά παραμύθια, τον Πινόκιο.
Η Πράσινη Σκουφίτσα επιστρέφει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.04.2016 13:23
Η Πράσινη Σκουφίτσα το μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, σε αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μουσική του Γιώργου Κουρουπού και ζωγραφική του Γιάννη Κόττη, επιστρέφει για μία παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Μια φορά κι έναν καιρό: Δύο μουσικά παραμύθια για αφήγηση και ορχήστρα στη Στέγη
24.03.2016 16:28
Ο Μανώλης Μαυροματάκης και ο Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν δύο μουσικά παραμύθια των Α. Γουάστωρ και Τ. Ρωσόπουλου, για ηλικίες από 5 ετών και άνω, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.