Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Gravitysays i: Μια ζωντανή μουσική παράσταση στο Πλανητάριο

Gravitysays i: Μια ζωντανή μουσική παράσταση στο Πλανητάριο

Το Ευγενίδειο Πλανητάριο γιορτάζει το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» με μια ζωντανή μουσική παράσταση των ανερχόμενων και πολλά

υποσχόμενων Gravitysays_i, το βράδυ της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου 2012, στη διάρκεια της μεγαλύτερης νύχτας του χρόνου. Στη διάρκεια της συναυλίας, στον τεράστιο θόλο του, οι εικόνες θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια των Άστρων, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Σιμόπουλου.

 

Σ’ αυτήν την παράσταση παρακολουθούμε την ιστορία του Σύμπαντος, από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στον κόσμο μας και στο αστρικό περιβάλλον που μας περιβάλλει. Ο κόσμος, τα άστρα και όλα όσα βρίσκονται ανάμεσά μας παρουσιάζονται σε τρεις μοναδικές μουσικές παραστάσεις (ώρες 20:00, 21:00 και 22:00) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 19:00 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανηταρίου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.
 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:


Μουσική: Gravitysays_i, Μηχανικός Ήχου: Άκης Πασχαλάκης, Διεύθυνση Παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας, Τεχνική Υποστήριξη: Φίλιππος Λούβαρης, Γιώργος Μαυρίκος, Χρήστος Χρηστογιώργος, Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, Graphic Design: Ευγενία Στάβαρη, Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Gravitysays_i


Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά, με σκοπό να «ντύσουν» με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.

 

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία , με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, τη ματαιοδοξία και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα , ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

 

Η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

 

Το όχημα των Gravitysays_i, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, περνάει από τη studio λειτουργία ενός project group στις συναυλιακές εμφανίσεις, δίνοντας υπόσταση στις συνθέσεις τους με τη βοήθεια και άλλων μουσικών.

Οι Gravitysays_i αποτελούνται από τους: Μάνο Πατεράκη (Κιθάρα, Σαντούρι, Φωνή), Νίκο Ρέτσο (Τύμπανα, Κρουστά), Άκη Παπαβασιλείου (Κιθάρα, Μελόντικα, Φωνή), Λευτέρη Βαρθάλη (Ηλεκτρικό Μπάσο), Σπύρο Βρυώνη (Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Glockenspiel, Φωνή) και τη χορωδία «The Enormous Grey Figures».

 

www.gravitysays_i.com

www.restlesswind.com
 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Μπλε live στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
29.12.2016 12:53
Η Τέχνη Εντός παρουσιάζει τους Μπλε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη.
Nosferatu Ιnto the darkness, στο 16 sounds per second στο ΚΕΤ
13.12.2016 16:47
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στα πλαίσια του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Λάκης Παπαδόπουλος: Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο
15.07.2016 09:52
Σε ένα κατάμεστο – sold out - Ηρώδειο, τη Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, έγινε η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα παραπάνω από 35 χρόνια πορείας του Λάκη Παπαδόπουλου στην ελληνική μουσική σκηνή.
Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη στο Baumstrasse
06.05.2016 10:13
Το String Theory Ensemble και η Χορωδία Φίλων του String Theory Ensemble μας προσκαλούν στην νέα μουσική παράσταση με τίτλο Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη, για να ξεχάσετε τα βασανά σας παρακολουθώντας τα βάσανα των άλλων.
Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με ζωντανή μουσική του Οργανισμού «Θέασις»
06.04.2016 13:46
Ελάτε να διασκεδάσουμε στον Πολιτιστικό Οργανισμό Θέασις το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 20.30, σε ένα γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό.