Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την παράσταση «Το πάρκο» από τις

15 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2012 κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15.

Ένα πάρκο, τέσσερις εποχές, ένα παγκάκι και ένας μοναχικός περιπλανώμενος, που είναι ικανός να ζωντανέψει στη σκηνή όλη τη φαντασία του κόσμου. Με μοναδικά του εργαλεία το σώμα, την εκφραστικότητα, το χιούμορ, το παιχνίδι, τη μουσική και την ευρηματικότητα, το πάρκο μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει τα εσωτερικά τοπία του ήρωα και οδηγεί το θεατή όλο και πιο μακριά απ’ την πραγματικότητα, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια.

Το πάρκο/η σκηνή, είναι αλήθεια ένας δημόσιος χώρος ελευθερίας και συνεύρεσης, όπου τα όνειρα παίρνουν το δρόμο τους και το ανέφικτο μπορεί να συμβεί;

Είναι ακόμα καλοκαίρι όταν ένας μοναχικός περιπλανώμενος αλήτης -γνήσιος απόγονος του Σαρλώ- περνάει τις μέρες του σ’ ένα πάρκο με συντροφιά τη μοναξιά και την ατελείωτη φαντασία του. Παίζει ασταμάτητα με ό,τι βρει μπροστά του αλλά όχι μόνο! Το μαγικό του πουκάμισο κρύβει μέσα στις τσέπες του αόρατες εκπλήξεις, που εμφανίζονται ξαφνικά όταν τα χέρια του, τους δίνουν σχήμα!

Οι μήνες περνούν, η μοναξιά του έχει γίνει αβάσταχτη και ο χρόνος έχει σταματήσει, όταν εμφανίζεται στο πάρκο ένα λυπημένο και γοητευτικό κορίτσι. Ο αλήτης ερωτεύεται σφόδρα και αυτή γίνεται ο σκοπός της ύπαρξής του… αλλά ξαφνικά τη χάνει από τα μάτια του… Ο χρόνος… Ήρθε το φθινόπωρο!

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης
Σενάριο – Μουσική Επιμέλεια: Θωμάς ΒελισσάρηςΕνδυματολογική Επιμέλεια: Μένη Τριανταφυλλίδου
Φωτισμοί-Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος ΣερδάρηςΠαίζει ο Θωμάς Βελισσάρης