Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κινητήρας πάει στον Ελευθερουδάκη

Ο Κινητήρας πάει στον Ελευθερουδάκη

Η ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα παρουσιάζει τη δράση Εκ Πληξη στο βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη

… όπου θα παρουσιάσει για μια ημέρα τη διαδραστική παράσταση «Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε» της Χαράς Γιαννακοπούλου, σε σκηνοθεσία  Αντιγόνης Γύρα, μουσική Ορέστη Τάνη και χορογραφία της ομάδας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.


Οι έξι περφόρμερς-εμψυχωτές στήνουν μια διαφορετική παράσταση μέσα στο βιβλιοπωλείο! Αναπάντεχες εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη μέσα στο κατάστημα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ.


''Κάποτε ήταν μια πόλη που τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Χρειάζονταν το ένα το άλλο   και ζούσανε καλά και χαρούμενα. Ήταν φυσικά ένα τσίρκο χωρίς ζώα. Όμως εκεί δούλευε κι ένας υπνωτιστής , ο oποίος σκαρφίστηκε ένα σχέδιο που θα τον έκανε άρχοντα της πόλης και θα μπορούσε να τους ορίζει όλους. Υπνώτισε τους πάντες, έγινε δήμαρχος της πόλης και το τσίρκο διαλύθηκε''…


Η Αντιγόνη Γύρα, ιδρύτρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, οραματίστηκε πριν από χρόνια το χοροθέαμα ως μέσο για την ψυχαγωγία και επαφή των παιδιών στις πρώτες σχολικές ηλικίες. Η δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ ξεκίνησε φέτος να παρουσιάζεται στα σχολεία με μεγάλη επιτυχία με στόχο να ανατρέψει την καθημερινότητα και να ενισχύσει τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και το «μαζί».
Είναι μια πρωτοβουλιά που εμπλέκει τα παιδιά σε μια μορφή τέχνης που δε συνηθίζουν να παρακολουθούν, η οποία θα τους ανοίξει νέους δρόμους αντίληψης κι έκφρασης:
το χοροθέατρο , το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο.

Η ομάδα …
Σύλληψη Δράσης – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα
Σύλληψη ιστορίας - Κείμενα: Χαρά Γιαννακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: Η ομάδα
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Εικαστικό περιβάλλον: Ευδοκία Βεροπούλου, Τόνια Αβδελοπούλου
Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη Βερβενιώτη
Διδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου
Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης


Ερμηνευτές/ Εμψυχωτές:
Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης , Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/Ευγενία Σιγαλού, Φάνης Παυλόπουλος


Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη, Σάκης Ψαρρός, Φάνης Παυλόπουλος
Γραφιστικά: Μυρτώ Δεληβοριά

Σχετικές ειδήσεις
Η Βασίλισσα του Χιονιού από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.10.2016 15:42
Φέτος, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων θα λάμψει πάνω από το Μέγαρο Μουσικής. Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα! Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Διήμερο παραστάσεων και βίντεο χορού από τον Κινητήρα
22.09.2016 12:29
Ο Κινητήρας εγκαινιάζει καλλιτεχνικά τη νέα σεζόν, διοργανώνοντας διήμερο παραστάσεων και βίντεο χορού στις 8 και 9 Οκτωβρίου.
Insanity, μια παράσταση Εναέριων Ακροβατικών και Χορού στον Ι.Ο. Χανίων
30.05.2016 15:24
Tην Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο παρουσιάζεται για πρώτη φορά η παράσταση Εναέριων Ακροβατικών και Χορού "Insanity" της ομάδας Om3ga σε χορογραφία των Δημοπούλου Μαριαλένα και Σπυροπούλου Ειρήνη.
Human Constructions, της Σοφίας Κονδυλιά στο Ρομάντσο
10.05.2016 13:28
Το Ρομάντσο φιλοξενεί την παράσταση χορού Human Constructions, μία solo lecture performance με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία σε σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία της Σοφίας Κονδυλιά.
Η Ωραία Κοιμωμένη από το St. Petersburg State Ice Ballet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
14.04.2016 12:56
Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Ελλάδα με την Ωραία Κοιμωμένη του Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, το «Μπαλέτο των Μπαλέτων», σε χορογραφία του σπουδαίου Konstantin Rassadin.