Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο δικός μας Άγιος Βασίλης: Έκθεση στο Golden Hall

Ο δικός μας Άγιος Βασίλης: Έκθεση στο Golden Hall

Οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν έκθεση με τα πρωτότυπα έργα του Νικόλα Ανδρικόπουλου από το βιβλίο «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης»…

… από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 έως και το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.


Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη χρονιά που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τις Εκδόσεις Πατάκη Ο δικός μας Άγιος Βασίλης του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και του Νικόλα Ανδρικόπουλου.


Βιβλίο που θεωρείται πια κλασικό, αφού  χιλιάδες αντίτυπά του φτάνουν κάθε χρόνο στα χέρια των μικρών αναγνωστών. Πρόκειται για ένα από τα λίγα σύγχρονα ελληνικά βιβλία για τα Χριστούγεννα που άντεξαν στον χρόνο και αγαπήθηκαν τόσο από μικρούς και μεγάλους.Με την ευκαιρία της επετείου αυτής πραγματοποιείται έκθεση με τα πρωτότυπα έργα του Νικόλα Ανδρικόπουλου από το βιβλίο στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο Golden Hall, ενώ με αφορμή την έκθεση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και να συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.


Παιδιά και μεγάλοι είναι όλοι προσκεκλημένοι στην παρουσίαση του βιβλίου και των εικαστικών έργων από τον συγγραφέα και τον εικονογράφο την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 18.30.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο Άγιος Βασίλης με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα, παχουλό με άσπρα γένια και κόκκινη ρόμπα, είναι δημιούργημα του Αμερικανού Κλέμεντ Κλαρκ Μουρ που τον περιέγραψε και του Τόμας Ναστ που τον ζωγράφισε σε μια εφημερίδα το 1890. Κι όμως ο δικός μας Άγιος Βασίλης δε μοιάζει καθόλου με αυτόν. Εκείνος που επισκέφθηκε ένα βράδυ το φτωχικό του μικρού Ιωάννη κι έσωσε αυτόν και τις αδερφές του από το κρύο και την πείνα, μοίρασε μαζί τους γλυκές πίτες με φλουριά σε όλο το χωριό, κι έφυγε για να πάει και σ’ άλλα παιδιά μοιάζει στον πραγματικό Άγιο όπως τον περιγράφουν οι μαρτυρίες της εποχής του και όπως τον θέλει η παράδοση. Πώς είναι αλήθεια ο δικός μας Άγιος Βασίλης, ο Άγιος της αγάπης των παιδιών; Πρόκειται για μια ιστορία που βασίζεται στη λαϊκή παράδοση και σε στοιχεία από τον βίο του Αγίου Βασιλείου, με τα οποία προσπαθεί να φέρει σε επαφή τα παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις
Golden Aid: έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση στο ArtWall
22.09.2016 14:54
Το ArtWall Project Space εγκαινιάζει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 την έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση, Golden Aid, σε επιμέλεια του Στρατή Πανταζή.
Θερινό Ηλιοστάσιο: Έκθεση της Ειρήνης Ηλιοπούλου στο Ianos ArtShop στο Golden Hall
27.07.2016 15:01
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζει από 1 Αυγούστου 2016 στο IANOS ARTSHOP στο Golden Hall τη σειρά χειροποίητων κεραμικών της καταξιωμένης Ελληνίδας εικαστικού Ειρήνης Ηλιοπούλου με τίτλο «ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ».
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Book & Sketches: Ο Βασίλης Σελιμάς μας προσκαλεί στο εργαστήριο του
15.04.2016 11:42
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, «Νιω, μια μικρή ιστορία», ο Βασίλης Σελιμάς ανοίγει το εργαστήριό του στο κοινό για μια ημέρα, το Σάββατο 23 Απριλίου και παρουσιάζει την έκθεση «Book & Sketches».
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.