Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανάμεσα στον Κινητήρα Studio

Ανάμεσα στον Κινητήρα Studio

Το έργο «Ανάμεσα» της Άρτεμις Λαμπίρη, που ξεχώρισε στο διαγωνισμό με θέμα «Τί θα έκανες αν δεν φοβόσουν», μετά την μεγάλη επιτυχία

και το sold out στα φεστιβάλ In Progress και MIR, επιστρέφει στον Κινητήρα για πέντε μόνο παραστάσεις από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Το χορογραφικό έργο «Ανάμεσα» ασχολείται τόσο με την εσωτερική όσο και με την εξωτερική ανισορροπία που βιώνουμε όλοι αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα και σ’ αυτήν την τεράστια παγκόσμια κρίση.


Μια αναζήτηση όχι του πριν, μα ούτε του μετά, αλλά του τώρα το «Ανάμεσα» είναι μια παράσταση που αναπαριστά την κίνηση των εσωτερικών οργάνων μας σε περιόδους μεγάλων μεταβάσεων και συναισθηματικής ανισορροπίας.
Ανάμεσα στη μια στιγμή και την άλλη «άπειρος χρόνος».


Ανάμεσά μας άπειρα σωματίδια. 

Σύλληψη - Σύνθεση: Άρτεμις Λαμπίρη
Μουσική: TheNewBestNiagara
Ερμηνεύουν: Κάντυ Καρρά, Κωνσταντίνος Ρίζος, Μαργαρίτα Τρίκκα, Ιωάννα Χειτζάνογλου

teaser, photos & flyer:  Διονύσης Τσούσης & Σπύρος Ανδρεάδης


Άρτεμις Λαμπίρη        
                                                                                             

Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως χορεύτρια, χορογράφος και σύμβουλος δραματουργίας. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του ΙΚΥ, χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Μετά από πέντε χρόνια παραμονής της στην Ολλανδία όπου παρουσίασε τις δουλειές της σε φεστιβάλ εκεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, επέστρεψε στην Αθήνα όπου συνεργάζεσαι τώρα με τον Κινητήρα χοροθέαμα και ανεβάζει δικές της καινούριες παραγωγές. Τελευταίες δουλειές: Ανάμεσα (10/2012), Falling in love (12/2011), Three World(10/2011) κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Cementary, από την Πατρίτσια Απέργη στη Στέγη
07.02.2017 15:48
Πώς μπορεί να επανακατοικηθεί η πόλη; Πώς ανακυκλώνουν την πόλη οι άστεγοι, χρησιμοποιώντας τα «νεκρά» σημεία της, τα κενά ανάμεσα σε δύο κτίρια, τους χώρους κάτω από μια γέφυρα; Πώς ένα είδος χορού, που πάει κόντρα στο ανθρώπινο σώμα και την οργανικότητά του, μπορεί μέσα από τον πόνο να γεννήσει ομορφιά; Πώς μπορεί μια κοινωνία, που λόγω κρίσης λειτουργεί κόντρα στην ανθρώπινη φύση, να παράγει ομορφιά, λυρισμό, να ξυπνήσει την αισιόδοξη πλευρά μας;
Εσύ, Εγώ, Εμείς: Συλλογική performance στον Κινητήρα
13.12.2016 13:32
Η Βρετανίδα χορογράφος και εικαστικός Florence Peake παρουσιάζει στις 6 Ιανουαρίου μια εναλλακτική πρόταση για τη συλλογική performance με τίτλο Εσύ, Εγώ, Εμείς στον Κινητήρα.
Galtuk, το τσίρκο Fiesta Escenica από την Ισπανία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.11.2016 13:03
Ένα φαντασμαγορικό show, μια παράσταση μοναδική, που κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγάλες παραγωγές της Walt Disney ή του Cirque du Soleil, με 25 καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων επί σκηνής, όπου η μαγεία του τσίρκου συνυπάρχει με τον χορό, το θέατρο, την παντομίμα.
Ανάμεσα, από την ομάδα χορού Vis Motrix στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
02.08.2016 10:29
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ανάμεσα από την ομάδα χορού Vis Motrix, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Ευαγγελία Κολύρα & Άρτεμις Λαμπίρη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
14.07.2016 13:17
Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι παραστάσεις 10,000 LITRES της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΛΥΡΑ και ME ON TOP της ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ.