Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Transfer, έκθεση ζωγραφικής στο χώρο τέχνης Pro-art

Transfer, έκθεση ζωγραφικής στο χώρο τέχνης Pro-art

Ο χώρος τέχνης Pro-art/Μ. Λεγάκη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Transfer»…

… που θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 19 Ιανουαρίου 2013.


Στην έκθεση συμμετέχουν με πρόσφατη δουλειά τους δύο καλλιτέχνιδες: η Έφη Βερικίου και η Φαίη Μάντζαρη.


Η Έφη Βερικίου παρουσιάζει για πρώτη φορά τη νέα της δουλειά με τίτλο «Μετασχηματισμοί», που διαφέρει από τα μέχρι τώρα γνωστά της έργα. Η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί μικτή τεχνική και εμπνέεται από την αντιπαράθεση στο δύσκολο και δόλιο σήμερα. Τα κυρίαρχα στοιχεία των έργων της είναι η λυρική διάθεση, ο αυθορμητισμός, η αμεσότητα και το πηγαίο στοιχείο.


«Η Έφη Βερικίου θα λέγαμε πως ‘μεταβολίζει’ ενεργητικά τα ερεθίσματά της σε μία σύνθετη και ρευστή πραγματικότητα που διαρκώς μεταλλάσσεται» (Δρ. Αθηνά Σχινά).
Η αρμονική συνύπαρξη ετερόκλητων υλικών και η συγκινησιακή φόρτιση της ζωγράφου δημιουργούν συνθέσεις, που μας μεταφέρουν σε φανταστικούς τόπους ψυχικής εφορίας.
Η Φαίη Μάντζαρη στην πρόσφατη δουλειά της με τίτλο «Alleys», παρουσιάζει έργα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και συμβολισμό. Κάθε πίνακας συμβολίζει ένα σοκάκι (alley) κάπου στη γη.  Οι τοίχοι που το οριοθετούν, τα χρώματα που το ζωντανεύουν, οι διαστρωματώσεις που αποκαλύπτουν την ιστορία του, τα σημάδια και οι υφές που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του, είναι στοιχεία που έχουν σκοπό να μας μεταφέρουν εκεί. Τα έργα-σοκάκια μας ταξιδεύουν σε τόπους που ίσως δεν επισκεφθήκαμε ποτέ, όμως μας δημιουργούν την αίσθηση ότι φευγαλέα σταθήκαμε εκεί. 

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμιότυπα, έκθεση του Στάθη Βατανίδη στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
30.01.2017 11:47
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τον Φεβρουάριο την έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη με τίτλο «Στιγμιότυπα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 4 Μαρτίου.
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κελεσίδη στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»
27.05.2016 13:04
Μια νέα καλλιτέχνιδα, η Μαρία Κελεσίδη θα εκθέσει το έργο της, στο χώρο τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στο διάστημα μεταξύ 31 Μαΐου και 28 Ιουλίου 2016.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.