Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Σταχτοπούτα στο GrimmKnot Festival

Η Σταχτοπούτα στο GrimmKnot Festival

To GrimmKnot Festival που πραγματοποιείται στη Knot Gallery παρουσιάζει τη Σταχτοπούτα στις

22, 23 και 24 Δεκεμβρίου 2012. Πρόκειται για μία performance σε σύλληψη Χρυσάνθης Σάντης Σιέμπου και Κωνσταντίνας Πολυχρονοπούλου.

 

Σύλληψη: Χρυσάνθη Σάντυ Σιέμπου, Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Βίντεο: Χρυσάνθη Σάντυ Σιέμπου
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Πιάνο: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Χορογράφος και χορεύτρια: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

 


Μια μουσική  video performance

 

Η Σταχτοπούτα είναι  μια performance που ισορροπεί ανάμεσα στη  μαγεία του παραμυθιού και στην αποδυνάμωση των στερεοτύπων για αυτό που θεωρείται φυσιολογικό και κοινωνικά εντάξιμο. Είναι ένα ταξίδι σε ένα κόσμο όπου οι ταυτίσεις δεν κάνουν σεξουαλικές διακρίσεις• Όπου παιδιά και ενήλικες μπορούν να ταυτιστούν πέρα από τη σεξουαλική ταυτότητα ή παρόρμηση. Είναι μια εκδοχή που εναντιώνεται στη illustration εικόνα της σταχτοπούτας που έχουμε συνηθίσει. Πρόκειται για μια ηρωίδα που έχει βιώσει το φόβο του κοινωνικού αποκλεισμού ή τον ίδιο τον αποκλεισμό χωρίς να ξέρει ποιο ζευγάρι παπούτσια να διαλέξει, χωρίς να ξέρει τη διεύθυνση του χορού, χωρίς να πιστεύει ότι ένας πρίγκιπας την περιμένει... Η προσμονή δεν βρίσκεται στη σαγήνη του πρίγκιπα και τη μαγική διάσωση της από τις στάχτες, αλλά στο να βρει το γοβάκι που της ταιριάζει...

 

Σχετικές ειδήσεις
Το ΚΘΒΕ παρουσίασε μια πρωτότυπη performance στο Μετρό
15.12.2016 12:52
13 σκηνές της καθημερινότητας ζωντάνεψαν από 13 ηθοποιούς του ΚΘΒΕ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στη στάση «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.
EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
06.12.2016 12:53
H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στο πλαίσιο του EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τρεις νέες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance Monday, της Cláudia Dias, την Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη και Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.