Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Waterpipes στο Half Note Jazz Club

Οι Waterpipes στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club θα υποδεχθεί τους Waterpipes, οι οποίοι θα προσφέρουν μια διαφορετική μουσική βραδιά στο κοινό τους…

… την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, στις 22.30.Οι Waterpipes με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και διασκευές που τους έχουν σημαδέψει, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην σκηνή του Half Note την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.


Έχοντας ως όπλο την αμεσότητα της μουσικής και των στίχων τους, καλούν τους ακροατές να αφεθούν στις μελωδίες τους και να γίνουν κοινωνοί των ιστοριών τους, άλλοτε πιο έντονων και ζωηρών και άλλοτε πιο ήρεμων και νοσταλγικών.


Ο ηλεκτροακουστικός ήχος, οι groovy ρυθμοί και η εμφάνιση- έκπληξη φίλων καλλιτεχνών, θα κάνουν τη βραδιά πραγματικά μοναδική!
Marcel Eringa: vocs, guitars, harmonica
Dennis Paraschis: guitars, vocs
Antonis Dounias: drums
Alexis Kontozamanis: bass


Οι Waterpipes γεννήθηκαν στην Αθήνα, όταν ένας Ολλανδός (Marcel) και ένας Έλληνας (Dennis) γνωρίστηκαν σ’ ένα φροντιστήριο αγγλικών με αφορμή μια εξέταση που έτυχε να έχει ως αντικείμενο τη μουσική.


Πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι ταιριάζουν μουσικά και αφού πέρασαν αμέτρητα βράδια τζαμάροντας σε διάφορα μέρη της πόλης μας, αποφάσισαν να δώσουν ένα όνομα στο συγκρότημα και να ηχογραφήσουν μερικά από τα τραγούδια τους.


Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, το ομώνυμο «Waterpipes» (Impact, 2008) και το «Downright Melodies» (Legend, 2011). Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Η Zora Young και ο Matthew Skoller στο Half Note Jazz Club
18.01.2017 13:46
Η μοναδική Zora Young, μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές φωνές του σύγχρονου Chicago Blues, επιστρέφει δριμύτερη μετά από πολλά χρόνια στην χώρα μας για μια σειρά νέων εμφανίσεων στην σκηνή του Half Note Jazz Club, έχοντας στο πλευρό της έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, τον κορυφαίο αρμονικίστα Matthew Skoller και την εξαίσια μπάντα του.
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής