Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Σαββάκης: Έκθεση ζωγραφικής στο Ιωνικό Κέντρο

Γιώργος Σαββάκης: Έκθεση ζωγραφικής στο Ιωνικό Κέντρο

Το Ιωνικό Κέντρο σε συνεργασία με το Σύλλογο Πλακιωτών και Φίλων Πλάκας, διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη στο Γιώργο Σαββάκη

… στις 16 Δεκεμβρίου 2012-13 Ιανουαρίου 2013.


Το Ιωνικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Πλακιωτών και Φίλων Πλάκας,  οργανώνει έκθεση αφιερωμένη στον Γιώργο Σαββάκη, τον ζωγράφο που ύμνησε την ομορφιά της ζωής στην παλιά Αθήνα, πραγματοποιώντας έτσι και την επιθυμία του καλλιτέχνη να εκτεθούν τα έργα του στον τόπο που έζησε και δημιούργησε, στην Πλάκα.


Οι τοιχογραφίες και οι πίνακες του Γιώργου Σαββάκη κοσμούν περισσότερους από 40 χώρους εστίασης στην Πλάκα, αλλά και στην Ελβετία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Έργα του υπάρχουν σε πολλά μουσεία της Ελλάδας και στο εξωτερικό, όπως στο Διεθνές Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Γαλλία, και βέβαια σε ιδιωτικές συλλογές.


Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν:

-    Ομιλία ιστορικού τέχνης για τον Γιώργο Σαββάκη και τους λαϊκούς Αθηναίους ζωγράφους
-    Ξεναγήσεις στα έργα της έκθεσης
-    Περιηγήσεις στην Πλάκα, στις ταβέρνες που φιλοξενούν έργα του
-    Κινηματογραφικές προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ
-    Μουσικές βραδιές με παραδοσιακά όργανα και Αθηναϊκά τραγούδια


Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Πάνος Δημητρόπουλος.


Εξυπηρετούν οι σταθμοί Μετρό: Ακρόπολη και Μοναστηράκι
Στην περιοχή λειτουργούν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο
27.01.2017 17:12
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».
Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μια φιλία ζωής και τέχνης: έκθεση στο ΚΠΙΣΝ
23.09.2016 13:45
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”, η οποία θα φιλοξενείται στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ. Η έκθεση πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ.
Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ΒατΡαπουνζέλ: έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
13.09.2016 10:40
Η εταιρεία «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» με σκοπό να τηρήσει την υπόσχεσή της στους μικρούς της θεατές και να αναδείξει τα έργα ζωγραφικής τους, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ‘ΒατΡαπουνζέλ’», η οποία φιλοξενείται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Έκθεση απτικών εικόνων από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών
01.07.2016 13:56
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με την Πανουκρανική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Face to the Truth», με την ευκαιρία του εορτασμού των χιλίων ετών του Ρώσικου Μοναστηριού στο Άγιο Όρος, διοργανώνει έκθεση απτικών εικόνων για άτομα με τύφλωση και αναπηρία στην όραση.