Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Eργαστήριο και συναυλία με το Μιχάλη Σιγανίδη, στο Αβγό

Eργαστήριο και συναυλία με το Μιχάλη Σιγανίδη, στο Αβγό

Το Αβγό του Μουσικού Χωριού διοργανώνει εργαστήριο και συναυλία με το Μιχάλη Σιγανίδη
 

… στις 15-16 Δεκεμβρίου 2012.


Αυτό το συμβιωτικό εργαστήριο καλείται να συνεχίσει την δημιουργία "μουσικών συνάψεων" καταγραμμένου ηχητικού υλικού και ζωντανής μουσικής δράσης, που άρχισε στο Μουσικό Χωριό, το καλοκαίρι του '10. Μέσα από τη συμβίωση δύο ημερών με τους συμμετέχοντες, ο συνθέτης, στιχουργός, αυτοσχεδιαστής και performer Μιχάλης Σιγανίδης, φιλοδοξεί να συνεργαστεί στον άξονα που ονομάζει "doc/fic" (ηχητικές καταγραφές και μυθοπλασία ).


Θα αναφερθεί στη μουσική αντίληψη, τις τεχνικές κολάζ, τις ποιητικές φόρμες και το μουσικό spectrum που χαρακτηρίζουν την δουλειά του. Καλεί τους συμμετέχοντες να φέρουν μουσικά όργανα , laptops, ιδέες, ποιήματα και πεζά, για να δημιουργήσουν από κοινού νέα μουσική.


 «Όταν ταιριάζει το παπούτσι ξεχνιέται το πόδι»


Σόλο performance του Μιχάλη Σιγανίδη
κυριακή 16 δεκεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7


Κλείνοντας το διήμερο συμβιωτικό εργαστήριο «doc/fic», ο συνθέτης, στιχουργός, αυτοσχεδιαστής και performer Μιχάλης Σιγανίδης προσφέρει ένα σόλο προσωπικής μουσικής αφήγησης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εκπλήξεων.
 

Περιορισμένος αριθμός θεατών!


doc/fic - Εργαστήριο ήχου και λόγου
Εισηγητής: Μιχάλης Σιγανίδης
15 – 16 Δεκεμβρίου 2012
Έναρξη: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου // ώρα 11:00
Ωράριο: Συνεχές
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου - 10 Δεκεμβρίου 2012
Κόστος: €80

Σχετικές ειδήσεις
Tα κορίτσια του Νείλου - Banat El Nile Band στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.01.2017 10:59
Οι Γέφυρες Πολιτισμών, ένας από τους βασικούς άξονες εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες, φιλοξενούν, αυτό τον Ιανουάριο, μια ακόμη συναυλία που εξερευνά τα μουσικά μονοπάτια Ανατολής και Δύσης. Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται το συγκρότημα Τα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band (μουσική διεύθυνση: Nervatte Mohamed Rifaat Garanah). Η εμφάνιση του γυναικείου μουσικού σχήματος στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Tη Σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Η (διπλή) Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Α.
08.12.2016 11:48
Δύο από τα απαραίτητα «συστατικά» της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας συνδυάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τη (διπλή) Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της που γίνεται, με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τα παραμύθια και τις ιστορίες. Και φυσικά τη μουσική.
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.