Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Let s Dance Bellydance Festival 2012 Greece

Let s Dance Bellydance Festival 2012 Greece

Η LDB Productions διοργανώνει το 2ο διεθνές Φεστιβάλ Ανατολίτικης χορευτικής κουλτούρας και τέχνης

… στο θέατρο Σοφούλη, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012


Σ’ αυτό το Φεστιβάλ σας δίνεται η δυνατότητα να μάθετε κάποια από τα βασικά είδη αυτού του χορού και να πάρετε πολλές πολιτιστικές πληροφορίες.
Κατά τη διάρκεια του, θα διεξαχθούν σεμινάρια χορού από διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους του είδους, τους οποίους θα έχετε την ευκαιρία να απολάυσετε επι σκηνής την Τρίτη στις 18 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σοφούλη  στην Καλαμαριά σε μια φαντασμαγορική παράσταση ..!!


Τα σεμινάρια χορού θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Νάμα (Λασκαράτου 4 περιοχή Ποσειδώνειο)
Τα σεμινάρια θα έχουν ως κυρίαρχο θέμα τον Ανατολίτικο χορό σε συνδυασμό με άλλα έίδη όπως: Flamenco, Jazz, Burlesque, Modern.
Την παράσταση θα πλαισιώσουν Έλληνες καλλιτέχνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.
Η μαγεία της Ανατολής μέσα από μια παράσταση χορού, που σκοπό έχει να συστήσει την  κουλτούρα και την τέχνη του χορού της κοιλιάς, στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Ενός χορού, που στις απαρχές του, πριν χιλιάδες χρόνια ήταν χορός της γονιμότητας.
 Ξεκίνησε στην Αίγυπτο και με τη μετανάστευση εξαπλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο.
Η  αιγυπτιακή κουλτούρα παραμένει κυρίαρχο στοιχείο αυτού του χορού (ο οποίος εμπεριέχει πολλά διαφορετικά είδη) αν και τα τελευταία  χρόνια έχει εκμοντερνιστεί και αναβαθμιστεί συνδυάζοντας και προσθέτοντας πολλά στοιχεία κλασικού χορού.
Η κουλτούρα, τα φολκλορικά στοιχεία και τέλος το πάντρεμα με το κλασικό μπαλέτο, του έχουν δώσει τη σημερινή του μορφή και υπόσταση, η οποία μπορεί να μεταφερθεί σε μία θεατρική σκηνή .
Η τουρκική κουλτούρα και παράδοση είναι συνυφασμένη επίσης με αυτό το είδος χορού.   
Η Ελλάδα είναι το σύνορο του ανατολικού και του δυτικού κόσμου, οπότε οι επιρροές από την κουλτούρα της γειτονικής χώρας είναι πολλές σε αυτό το είδος χορού ,το οποίο μπορούν να χορέψουν όλες οι γυναίκες , ανεξαρτήτου ηλικίας  και σωματικής διάπλασης.


Συντελεστές:  Αzaad Kaan, Katalin Schafer, Stella Zahir, Asrai and Group, Mika, Lia Verra Group.

Σχετικές ειδήσεις
Arc For Dance Festival 2017: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
23.12.2016 14:35
Το διεθνές festival Σύχρονου Χορού Arc for Dance Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 από την καλλιτεχνική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva.
57ο ΦΚΘ: Ένας σύντομος απολογισμός πριν το τέλος του 2016
20.12.2016 13:28
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και καθώς προχωράμε ολοταχώς προς το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3-12 Μαρτίου 2017), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μοιράζεται μαζί μας ορισμένα απολογιστικά στοιχεία από την 57η διοργάνωση. Ταινίες, προβολές, θεατές, βραβείο κοινού, αλλά και στοιχεία από την Αγορά που αναμένεται να δώσουν καρπούς στο ελληνικό και διεθνές σινεμά τους επόμενους μήνες.
Dance Days 6: Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για έκτη χρονιά στα Χανιά
13.07.2016 16:10
Σας προσκαλούμε να συν-δράσουμε, να δημιουργήσουμε και να χορέψουμε παρέα 20-28 Ιουλίου 2016 στο Dance Days 6, στα Χανιά!
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
06.06.2016 14:07
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
Ο Avener στο Bonjour Athenes Dance Festival
09.02.2016 11:31
Και ναι, επιτέλους θα τον δούμε ζωντανά! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα. O Avener, ο Γάλλος παραγωγός των μεγάλων επιτυχιών, ο αγαπημένος του ελληνικού ραδιοφώνου. Με αυτή τη μοναδική γαλλική ηλεκτρονική πινελιά στον deep house και electro ήχο του. Θα είναι ο headliner dj στο πρώτο «Bonjour Athenes Dance Festival» στις 2 Απριλίου στο Gazi Music Hall. Ευκαιρία να τον δούμε πρώτοι live, λίγες εβδομάδες πριν εμφανιστεί στο περίφημο dance φεστιβάλ του Άμστερνταμ.