Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το κοστούμι της ψυχής: Έκθεση στο θέατρο Εν Αθήναις

Το κοστούμι της ψυχής: Έκθεση στο θέατρο Εν Αθήναις

Η Παραγωγή Texnis παρουσιάζει στο Θέατρο «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ» μία εκκεντρική ατομική έκθεση των George Alexandrakis και Amarildo Topalis…
 

… βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα με τίτλο: «Το Κοστούμι της ψυχής». Η έκθεση διαρκεί έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012.


"Η λέξη ψυχή κυριολεκτικά σημαίνει πνοή, δηλαδή την ένδειξη της ζωής στο σώμα . Γεννιόμαστε γυμνοί και ελεύθεροι και φεύγουμε γυμνοί και ελεύθεροι, στο μεσοδιάστημα της ζωής επιζητούμε τις υλικές και σαρκικές απολαύσεις, αφήνοντας στο περιθώριο την πνευματική μας διαύγεια και την ελευθερία. Μας δόθηκε το σώμα για να προστατεύσουμε την ψυχή μας και να την διατηρήσουμε. Θεϊκή δημιουργία…Η αποτύπωση καθημερινών σωμάτων με φόντο την πόλη, θα μπορούσε να είναι του οποιοσδήποτε ανθρώπου σε οποιαδήποτε πόλη, κανένα σώμα δεν είναι ίδιο, το κάθε σώμα έχει ένα κοινό, περιβάλλει την ψυχή, της δίνει τροφή και αντίστοιχα η ψυχή δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που το κάνει να αντέχει. Η ψυχή δεν μπορεί να αποτυπωθεί, αλλά μπορεί να αφήσει στίγμα. Η πόλη (ερεθίσματα), η φύση, είναι πηγή ζωής για το κοστούμι της ψυχής μας, όπως τα δέντρα που δεν έχουν φύλλα, έτσι και τα σώματά μας μένουν κενά μέχρι να το διαπιστώσουμε και βγουν ξανά τα φύλλα μέσω της πνευματικότητας." αναφέρουν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες , δίνοντάς μια πρώτη εικόνα μέσα από λέξεις, για το έργο τους.

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Unbound: Ατομική έκθεση της Λίλιας Ζιάμου στην Gallery
07.12.2016 16:42
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα με την καινούργια δουλεία της Λίλιας Ζιάμου, με τίτλο “Unbound”.
02.11.2016 16:38
Η γκαλερί The Pulse Kolonaki παρουσιάζει την ατομική έκθεση της νέας εικαστικού, Ελένης Γκινοσάτη με τίτλο "There is nothing left to paint".
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».