Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έθιμο του Μεσημεριού – Φούλη Μελανίτου: Παρουσίαση στο Booze Cooperativa

Έθιμο του Μεσημεριού – Φούλη Μελανίτου: Παρουσίαση στο Booze Cooperativa

Οι εκδόσεις Οδός Πανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φούλης Μελανίτου «Έθιμο του Μεσημεριού» …

την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 στο Εtage littéraire, στη στοά του Booze Cooperativa


Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
 

Κωνσταντίνος Μπούρας (κριτικός Θεάτρου, ποιητής)
Γιώργος Χρονάς (εκδότης, ποιητής)

 

"Έθιμο του Μεσημεριού" - Δελτίο τύπου


Το "Έθιμο του Μεσημεριού" είναι μια νουβέλα -αλληγορία για την Πορεία, που, όπως λέει ο Δάντης στο πρώτο άσμα της Κόλασης, "Στου δρόμου της ζωής τη μέση σε σκοτεινό βρέθηκε δάσος γιατί το μονοπάτι το σωστό είχε χάσει". Μεσημέρι, μέσον της μέρας, μέση της ζωής. Απώλεια, ανατροπή, αδιέξοδο και μετατόπιση, επιθυμίες. Κεντρικός χαρακτήρας μια γυναίκα. Αφηγείται, σε πρώτο πρόσωπο, την πορεία της στην ερημιά της  Φύσης με τη γροθιά σφιγμένη στο στήθος και το πρόσωπο στραμμένο  στον Κόσμο που  στην απομόνωσή της (κυριολεκτική και μεταφορική) γίνεται το άλλο πρόσωπο, συνομιλητής άγριος, ανοίκειος και συγχρόνως  συγγενικός,  ερωτικός.  Στο  τελετουργικό του Εθίμου συντελείται η πτώση και μετά το πέταγμα προς τον εαυτό, προς την βεβαιότητα των δυνάμεων που ωθούν προς τη ζωή, τη  θέληση για ευτυχία. 
 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου Θεατρικά Β´ του Κώστα Πρετεντέρη
22.02.2017 10:35
Οι εκδόσεις της Εστίας και το θέατρο Μικρό Παλλάς σας προσκαλούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στην παρουσίαση του βιβλίου τού Κώστα Πρετεντέρη Θεατρικά Β´, Το καρέ του έρωτα – Μιας πεντάρας νιάτα – Δεσποινίς διευθυντής.
«Η Ρένια η βελανιδιά» στο Booze Cooperativa
12.01.2017 10:27
Οι εκδόσεις Οσελότος και το Booze Cooperativa σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Μεταξά-Παξινού «Η Ρένια η βελανιδιά» την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στο Booze Cooperativa.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας» του Ζ. Φρόιντ
22.11.2016 12:38
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη - ÖSD και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας του Σίγκμουντ_Φρόυντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.