Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης, στο Βρυσάκι

Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης, στο Βρυσάκι

Ο χώρος τέχνης Βρυσάκι παρουσιάζει τη διαδραστική θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης»…

κάθε Σάββατο έως τις 29 Δεκεμβρίου 2012.


Ένα όμορφο παραμύθι για μικρά και μεγάλα «παιδιά», με σκοπό να μας ταξιδέψει στη χώρα των θαλάσσιων πλασμάτων, μεταμορφώνεται σε μία μαγική διαδραστική θεατρική παράσταση.


Η μικρή Ζεραλντίν είναι κορίτσι της σύγχρονης πόλης. Μεγαλώνει με αστική πολυτέλεια, γύρω της άφθονα υλικά αγαθά και ειλικρινής οικογενειακή αγάπη, αλλά καμία προϋπόθεση για ονειρεμένα φαντασιακά πετάγματα.  Ευτυχώς, που υπάρχει στη ζωή της ο επαρχιώτης παππούς. Δίπλα στο εξοχικό του απλώνεται μια ωραία λίμνη, γεμάτη μύθους και μυστήρια... Έτσι οι διακοπές κοντά του μετατρέπονται σε μαγική φυγή σε έναν κόσμο παραμυθένιας ομορφιάς.


Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας θα παρελάσουν ολοζώντανα στοιχειά και ξωτικά και νεραϊδομορφές, βασίλισσες του ποταμού, πριγκίπισσες σειρήνες των φυκιών και χίλιες δυο νερένιες άυλες υπάρξεις, που δίνουν άμετρη ορμή στη φαντασία του παιδιού για ασυνόρευτα ταξίδια...


Συντελεστές:
Λεόντιος Πετμεζάς : Παππούς Λιονέλ
Ελευθερία Κυριακάκη: Ζερλαντίν
Σέρτζιο Μπούσι: Ξωτικόψαρο- Σαπερλι Ποππετ
Ροσσάνα Ρήγα: Νεράιδα της Λίμνης
Αφηγήτρια: Μαρία Μαλούχου
Κοστούμια: Μάγδα  Καλέμη
Σκηνικά: Ελένη Βασιλείου
Μουσική επιμέλεια: Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Διασκευή Παραμυθιού: Η Ζερλαντίν και το ξωτικό της λίμνης
Ιδέα-Σκηνοθεσία: Ευα Πετροπούλου-Λιανού

Σχετικές ειδήσεις
Ο ψεύτης παππούς - Άλκη Ζέη
01.02.2017 09:52
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο της Άλκης Ζέη Ο ψεύτης παππούς ένα μυθιστόρημα, για παιδιά από δέκα ετών, με νέο εξώφυλλο σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, για τις οικογενειακές σχέσεις, τη διαφορετικότητα αλλά και τη σπουδαιότητα της ιστορικής μνήμης και των γεγονότων που επηρέασαν την εξέλιξη της Ευρώπης στα μέσα και τέλη του 20ου αιώνα.
Αισώπου Κόμιξ! από την ομάδα Μικρός Νότος στο Faust
28.09.2016 12:06
Την διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, από τις 9 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Faust, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή.
Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της λίμνης, από τη θεατρική εταιρεία Ο2Ο στο White Rabbit
21.09.2016 13:17
Μαζί με τους μικρούς μας φίλους βουτάμε στο παραμύθι της Εύας Πετροπούλου Λιανού “Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της λίμνης” και μια μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική εταιρεία Ο2Ο ζωντανεύει από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στο White Rabbit.
Πόσο μ’ αγαπά ο παππούς και η γιαγιά - Κλερ Φρίντμαν
15.04.2016 11:56
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Κλερ Φρίντμαν, Πόσο μ’ αγαπά ο παππούς και η γιαγιά σε εικονογράφηση Τζούντι Άμποτ και σε απόδοση Ειρήνης Χριστοπούλου.
Το ξωτικό και η χορεύτρια - Μαρία Νομικού
11.04.2016 12:13
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Μικρές καληνύχτες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Νομικού, Το ξωτικό και η χορεύτρια σε εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου.