Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Κοντραφούρης - Baby Trio, Urban Jazz (Puzzlemusik)

Γιώργος Κοντραφούρης - Baby Trio, Urban Jazz (Puzzlemusik)

Όποιος γνωρίζει τον Γιώργο Κοντραφούρη, ίσως κρατάει ήδη στα χέρια του το νέο cd του Baby Trio που κυκλοφορεί από την Puzzlemusik …

 

Της Μαριάννας Παπάκη


υπό τον τίτλο “Urban Jazz”. Όποιος δεν τον γνωρίζει, μάλλον δεν είναι φίλος της ελληνικής τζαζ και ίσως ήρθε η ώρα να γίνει! Ο καταπληκτικός αυτός μουσικός τρία χρόνια μετά το The Main Course, κάνει αρκετά βήματα μπροστά διευρύνοντας τον ήχο του γκρουπ σε πιο ... διαστημικά μονοπάτια!

 

Το Urban Jazz χαρακτηρίζεται από ευχάριστα ρυθμικά τζαζ κομμάτια, γεμάτα αισιοδοξία και δεξιοτεχνικά σόλο . Φρεσκάδα μουσική και εμπειρία διαχείρισης των τζαζ στάνταρτς είναι μερικά από τα δυνατά στοιχεία του άλμπουμ! Χωρίς αμφιβολία ο Αντώνης Ανδρέου στο τρομπόνι και ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά συμβάλλουν κατά πολύ στο ενιαίο ύφος και στο γεμάτο ενέργεια αποτέλεσμα. Αλλά ο Γιώργος Κοντραφούρης πραγματικά «τα σπάει» στο κομμάτι “Prelude from a far Asteroid” αποδεικνύοντάς μας με ευκολία, πως είτε με πιάνο είτε με hammond organ, ξέρει να μιλάει όλες τις διαλέκτους της τζαζ γλώσσας. Απολαυστικό το πιάνο και στο “Undercover”.

 

Αξιοσημείωτες στιγμές του Urban Jazz και μαζί αναπάντεχες, η συμμετοχή του Dean Bowman, (γνωστός από την παλαιότερη συμμετοχή του στους Screaming Headless Torsos) που δίνει, μέσα από τα φωνητικά του, μια πιο funky νότα στη τζαζ της πόλης.


Το Baby Trio που ήδη μετρά πέντε χρόνια ζωής και το τέταρτο του line-up  (αφού το concept του γκρουπ είναι να ανανεώνεται όταν τα δύο μέλη του κλείσουν τα 25 έτη!) μας χαρίζει ένα άλμπουμ με σύγχρονη τζαζ μουσική, εμπνευσμένα κομμάτια εκτελεσμένα με αρτιότητα και πολύ πολύ κέφι.  Η πόλη θα μπορούσε να ήταν η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Αθήνα ή η Κωνσταντινούπολη. Όπου και να περπατάς, κοιτάς γύρω σου το ίδιο χαμένος, έρχεσαι αντιμέτωπος με το ίδιο άγχος και έχεις ανάγκη από την έκφραση της ίδιας μουσικής. Το Baby Trio εξελίσσεται και εξελίσσει τους μουσικούς και τη μουσική του. Ο Γιώργος Κοντραφούρης μέσα από αυτό το cd δίνει στους μουσικούς του γερό υλικό για μια νέα τζαζ και σε εμάς τους ακροατές άλλον ένα λόγο να δώσουμε σημασία στην ελληνική τζαζ μουσική σκηνή . Κάτι γίνεται... Καιρό τώρα. Κάτι γίνεται χρόνια τώρα και κάπου πίσω από το βιομηχανικό γκρι που έχουν συνηθίσει τα μάτια μας, υπάρχει μια μπάντα αξιόλογων μουσικών – όπως το baby trio – που μετασχηματίζουν το θόρυβο της πόλης σε... urban jazz. Καλό θα ήταν, να σταματήσουμε για μερικά δευτερόλεπτα και να τους προσέξουμε. 

 

Μίξη: Γιώργος Αλαμάρας
Mastering: Γιώργος Αλαμάρας
Παραγωγή: Baby Trio

 

Key Tracks: Prelude from a far Asteroid, Jazz is…
 

 

  • Επόμενο live: Το επόμενο live του Γιώργου Κοντραφούρη και του Baby Trio θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του 2oυ Πανoράματος Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
     
Σχετικές ειδήσεις
Dimitris Tsakas Jazz Quartet live στο Gazarte
09.02.2017 14:36
Ο Δημήτρης Τσάκας, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, με εξαιρετικές σπουδές και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: Μ. Φαραντούρη, Δ. Γαλάνη, Σ. Κραουνάκης, Ε. Αρβανιτάκη, Α. Πρωτοψάλτη καθώς και της ελληνικής Jazz σκηνής όπως: Τ. Πατερέλης, Γ. Τρανταλίδης, Γ. Φακανάς, Γ. Κοντραφούρης, Iasis group (Ethnic Jazz).
Ο Γιώργος Κοντραφούρης καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
03.01.2017 16:19
Το Alex Drakos Trio μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar του Bios. Αυτήν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 καλεσμένος του trio o Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους σε μια μοναδική σύμπραξη.
Dimitris Tsakas Jazz Quartet, Νικόλας Αναδολής και Άννα Λινάρδου live στο Gazarte
01.12.2016 12:53
Ο Δημήτρης Τσάκας, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, με εξαιρετικές σπουδές και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: Μ. Φαραντούρη, Δ. Γαλάνη, Σ. Κραουνάκης, Ε. Αρβανιτάκη, Α. Πρωτοψάλτη καθώς και της ελληνικής Jazz σκηνής όπως: Τ. Πατερέλης, Γ. Τρανταλίδης, Γ. Φακανάς, Γ. Κοντραφούρης, Iasis group (Ethnic Jazz).
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στις Τρίτες Παράλληλες του Πόρτα
18.03.2016 13:59
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio στο Τρένο στο Ρουφ
07.03.2016 15:14
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio θα εμφανιστούν για μία jazz βραδιά το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 21:30, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.