Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Artεις; - Ημέρες σύγχρονης ικαριακής δημιουργίας στην Αθήνα

Artεις; - Ημέρες σύγχρονης ικαριακής δημιουργίας στην Αθήνα

O Πολυχώρος ανάμεσα, θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο «artεις», που στα ικαριώτικα σημαίνει «θα έρθεις;»…
 

… στις 21-23 Δεκεμβρίου 2012.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - VINTAGE ΕΝΔΥΣΗ – ΠΡΟΪΟΝΤΑ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  - LIVE - ΠΑΡΤΙ


Δημιουργικές πτήσεις… μέσα στην Κρίση!
Υλικά μας: Ο τόπος, τα αγαθά, οι άνθρωποι, η αισθητική, οι μουσικές, η κοινή μας καταγωγή, οι μνήμες της Ικαριάς… σήμερα!
Για τρεις ημέρες στην Αθήνα, νέα Καριωτάκια συναντιούνται και παρουσιάζουν:
Terra Ikaria, Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Τσιμπίδη.
Εκθέσεις Ζωγραφικής των Ικαρίων Καλλιτεχνών: Νίκης Γιαννίκου & Μυρτώς Γλαρού.
Vintage Ένδυση των Lazy D με αφορμή τι φορούσαν οι Καριωτίνες στα μισά του 20ου αιώνα. Παραδοσιακά προϊόντα που βρήκαν διέξοδο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Εκδόσεις


Εκδηλώσεις παράλληλα των εκθέσεων:
Το βράδυ της 21 Δεκεμβρίου: Καλωσόρισμα από το 1ο artεις. Παρουσίαση του Terra Ikaria. LIVE με τον Βαγγέλη Φάμπα.
Το βράδυ της 22 Δεκεμβρίου: Το Χριστουγεννιάτικο Πάρτι του ikariamag.gr

Σχετικές ειδήσεις
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Διαιρεμένες μνήμες 1940-1950: Έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
17.11.2016 11:31
Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση με τίτλο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-1950. Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είναι μία έκθεση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.
Vintage Camelias: έκθεση με κοσμήματα υψηλής ραπτικής στο ApArt
09.11.2016 15:07
Στο νέο χώρο τέχνης και φιλοξενίας ApArt πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα έκθεση πολύτιμων και σπάνιων κοσμημάτων από οίκους μόδας υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα γκαλερίστ Soraya Bouvier Feder από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016.