Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Sami Amiris and Antonis Ladopoulos Quintet στο Half Note Jazz Club

Sami Amiris and Antonis Ladopoulos Quintet στο Half Note Jazz Club

To Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον Αντώνη Λαδόπουλο και τον Σάμι Αμίρη για μία τζαζ βραδιά την Τετάρτη …

12 Δεκεμβρίου στις 22.30 το βράδυ.


Ο Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο) και ο Σάμι Αμίρης (πιάνο) δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στο ελληνικό φιλοθεάμον κοινό της jazz μουσικής: έχουν ο καθένας τους πολύ μεγάλη ιστορία στη σκηνή της Αθήνας και όλης της Ελλάδος γενικότερα.

Η μεταξύ τους φιλία και συνεργασία πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και είναι ήδη καταγεγραμμένη με το πολύ επιτυχημένο CD "phos" που κυκλοφόρησε με το περιοδικό jazz & τζαζ (Σεπτ. 2012).

 

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ανεβαίνουν στη σκηνή του Half Note με το κουιντέτο τους. Στο παρόν σχήμα συνεργάζονται με εξαιρετικούς μουσικούς της Αθηναϊκής Jazz σκηνής, με τον Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο - επί πολλά χρόνια πολύτιμο συνεργάτη και φίλο αμφοτέρων - και με δύο από τους πλέον γνωστούς νέους jazz καλλιτέχνες , τους Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα και Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα.

 

Το σχήμα κινείται στους χώρους της υπέροχης μουσικής που γράφτηκε σε όλη την ιστορία της jazz για την κλασσική σύνθεση jazz κουιντέτου, από τις απαρχές της μαύρης μουσικής μέχρι και τη σημερινή εποχή. Οι επιρροές , πολυποίκιλες. Το αποτέλεσμα, θα σας αφήσουμε να το απολαύσετε!...
 

Σχετικές ειδήσεις
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο της live στο Half Note
24.11.2016 10:29
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και μια εξ’ ολοκλήρου γυναικεία μπάντα έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο μόνο συναυλίες, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Power Quintet All Star live στο Half Note
26.02.2016 16:34
Ο μεγάλος τρομπετίστας της νέας jazz γενιάς Jeremy Pelt παρουσιάζει στο Half Note το Power Quintet, ένα σούπερ γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της post-bop Νεοϋορκέζικης jazz.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!